Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Frustrerende Sunday Night voor Dallas Cowboys

De uit pensioen teruggekeerde Tom Brady heeft zijn Tampa Bay Buccaneers zondagnacht naar een overwinning geleid tegen Dallas Cowboys. Hoogstaand was de wedstrijd niet, want vooral de thuisploeg gaf bij de start van het NFL-seizoen niet thuis. Tot overmaat van ramp moet Dallas het de komende weken stellen zonder quarterback Dak Prescott. Hij blesseerde zijn hand aan het slot van de wedstrijd.

De Dallas Cowboys openen de wedstrijd voorspoedig, maar zien door enkele misplaatse passes van Prescott de kans op een touchdown vervliegen. Met een fieldgoal achterstand mag Tom Brady als oudste quarterback ooit het veld in. De quarterback laat met zijn eerste twee passes zien nog altijd tot de elite te behoren. Met passes op Godwin en Evans reiken de Buccaneers al snel in Dallas-territorium, totdat drie runs van Leonard Fournette op niets uitlopen.

Hierna domineren beide verdedigingen een tijdje, waarbij in ieder geval de Buccaneers nog wel wat yards weten te vergaren. De opbrengst blijft echter beperkt tot twee fieldgoals uit drie pogingen. In beide drives eindigt een sack van Micah Parsons op quarterback Brady de drive.

Receiver Ceedee Lamb laat hierna bij bij tijd en wijlen zijn frustraties zien. Regelmatig wordt hij door teamgenoten voor de voeten gelopen. Ook zijn er enkele penalties die mooie terreinwinsten van hem terugroepen. Lamb eindigt met een zwakke statsheet. Hij vangt 2 ballen voor 29 yards, terwijl hij wel 11 keer wordt getarget.

Aan de andere kant van het veld hoeft Julio Jones om aandacht niet te vragen. Kort voor rust ontvangt de oud-speler van Atlanta Falcons en Tennessee Titans een diepe bom van Brady. Die catch leidt uiteindelijk tot de vierde fieldgoal van Tampa deze avond, omdat een selectie aan diepe ballen van de quarterback hierna niet aankomt.

Aan het einde van het derde kwart scoort Tampa Bay dan haar eerste touchdown. Een korte boog van de quarterback op Mike Evans maakt dat de equipe langzaamaan wegloopt van de thuisploeg. Dallas Cowboys heeft dat aan zichzelf te danken. Elke aanzet tot een succesvolle drive wordt met holding of false start penalties teniet gedaan, waardoor Prescott genoodzaakt is er aan het begin van het vierde kwart op een 4th-and-2 voor te gaan. Die poging mislukt jammerlijk.

Zelfs een onderschepping en garbage time kunnen niets aan de aanvallende janboel bij de Cowboys veranderen. Tot overmaat van ramp moet quarterback Prescott de komende weken missen met een ‘significante’ blessure aan zijn hand. Hij werd het slot van de wedstrijd vervangen door backup Cooper Rush.

Foto: Pro Shots / Zuma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *