Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Eerste overwinning coach Daboll onorthodox

Coach Brian Daboll van de New York Giants heeft op onorthodoxe wijze zijn eerste overwinning als hoofdcoach binnengehengeld. Zijn ploeg wint met 20-21 van de Tennessee Titans, ondanks een 13-0 achterstand bij rust. Daboll besluit bij een 20-20 gelijke stand en nog een minuut te spelen voor een two-point conversion te gaan na een touchdown. Die beslissing pakt goed uit; de Giants pakken de winst.

Daniel Jones heeft net zijn tweede touchdown pass van de wedstrijd gegooid en daarmee tevens deels de vraag beantwoord of de komst van Daboll een goede invloed zou zijn op de spelverdeler. Dabol is toegeschreven dat hij quarterback Josh Allen van de Buffalo Bills elk seizoen beter heeft gemaakt, vooralsnog lijkt hij ook met Jones wonderen te verrichten. Jones gooit de wedstrijd 17 van de 21 passes naar de juiste target voor 188 yards en 2 touchdowns en een onderschepping. 

De eerste slag komt deze wedstrijd van quarterback Ryan Tannehill van de Tennessee Titans, die met 3-uit-3 passing attempts receiver Hilliard in de endzone vindt voor de openingsscore. Aan het begin van het tweede kwart voegt Tennessee daar nog een 46-yard field goal aan toevoegen. En voor rust zou de score zelfs oplopen tot 13-0, nadat de Titans verdediging de bal heeft veroverd na een strip sack op Jones. 

Tijd voor running back Saquon Barkley om in het derde kwart op te staan. Een 65-yard run van de tweede overall pick uit de 2018 NFL Draft aan het begin van het derde kwart luidt de ommekeer in. De running back mag het karwei hierna zelf afmaken voor de aansluiting, maar de PAT gaat mis. Hierna gaat het wel snel. Jones vindt Sterling Shepard in de daaropvolgende aanval voor een lange pass en de receiver brengt deze ‘to the house’ om de score in balans te brengen. 

Tannehil weet zijn ploeg uit de malaise te krijgen door een touchdown te gooien, maar ziet mede door toedoen van Barkley (die zou eindigen met 19 rushes voor 164 yards) dat de Giants in de laatste minuut de mogelijkheid krijgen de gelijkmaker te maken.

De touchdown pass van Daniel Jones brengt een sensationeel einde in kaart. In plaats om voor een PAT te gaan, gaat Daboll voor de two-point conversion. Jones mikt hierbij een onderhandse pass naar Barkley, die de coach beloont voor zijn vertrouwen met een mooie two point run.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *