Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Nieuwe AFBN ALV op 17 september

Aankomende zaterdag 17 september is er een nieuwe Algemene Ledenvergadering van de AFBN. Alhoewel American Football Bond Nederland rept over een ietwat saaie vergadering, verraadt de rondgestuurde agenda dat er wel degelijk enkele belangrijke agendapunten te bespreken zijn. De ALV verloopt digitaal.

Bij de vorige ledenvergadering kwam het verhaal over de penningmeester ter tafel. De bond meldt dat het onderzoek naar de vorige jaarstukken nog niet is afgerond, maar dat de penningmeester wel is vertrokken. De bond is hierna in overleg gebleven met NOC*NSC. Volgens de bond is het essentieel dat zowel de jaarcijfers van 2020 als 2021 samen met de begroting van 2023 door de ALV behandeld worden, zodat het bestuur van NOC*NSF een uitspraak kan doen over de promotie naar een betere status-code. De bond heeft de ambitie om deel te nemen aan de Olympische Spelen in 2028 in Los Angeles en daarom is dit van de hoogste prioriteit. 

Een van de verdere agendapunten is opnieuw de behandeling van een aantal kandidaten voor een bestuursfunctie. Maurice van Os is boekhouder, winstadviseur en ondernemer en is degene die de boeken de afgelopen periode onder handen heeft genomen. Dat hij zich nu kandidaat stelt voor het bestuur mag als een pluspunt worden genoemd. Daarnaast heeft ook Chantalle Huis zich kandidaat gesteld, die al sinds 2014 een bestuursfunctie bekleedt bij de Maastricht Wildcats.

Op de agenda komen we verder een kwijtschelding tegen van schulden die zijn gemaakt door de nationale teams. Wanneer dit niet gebeurt, dan zullen deze teams de komende seizoenen met handen gebonden zijn. Het advies aan de ALV is om de schulden kwijt te schulden, omdat de bond momenteel een positief eigen vermogen heeft en de lasten kan dragen.

Ook wordt er op de ALV een pleidooi gedaan om de vergoedingen van scheidsrechters op te schroeven. Het voorstel is om de arbitrage 30% meer vergoeding uit te keren, waarbij een doubleheader (twee wedstrijden op een dag) de zebra 100 euro in het laatje brengt. Klein detail is dat deze vergoeding inclusief de reiskostenvergoeding is die door de arbitrage moet worden gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *