Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Hamburg Sea Devils en Vienna Vikings naar ELF Championship Game na dominante optredens

Zowel #1 seed Hamburg Sea Devils als #2 seed Vienna Vikings heeft de Championship Game van het tweede seizoen van de European League of Football gehaald. Beide teams wonnen hun play-off-wedstrijd probleemloos en mogen een poging doen om zich tot opvolger van de Frankfurt Galaxy te kronen.

De Hamburgers wonnen hun wedstrijd van de Tirol Raiders, in een wedstrijd die vooral een defensive battle was. In de tweede helft liepen de Sea Devils weg bij Tirol, richting eindstand 19-7. Daarmee hebben de Noord-Duitsers hun tweede Championship Game bereikt in twee jaar, een kans voor revanche na de nipt verloren wedstrijd van vorig jaar.

Tegenstander in de finale is dus Vienna Vikings. De Oostenrijkse hoofdstedelingen hadden geen moeite met de grote verrassing van dit seizoen, Barcelona Dragons. Waar tijdens het reguliere seizoen de onderlinge duels nog zeer spannend waren, kon dat van deze contest bepaald niet gezegd worden. De run-game van de Vikings was de Dragons te machtig en in het vierde kwart kam de score op 29-0. Na een spectaculaire slotfase werd de eindstand bepaald op 39-12.

Voor de 15-voudig Oostenrijks kampioen kan het de eerste continentale titel worden sinds 2013. In dat jaar won Vienna de Eurobowl voor het laatst, in totaal voor de vijfde keer in de clubgeschiedenis.

De eerste incarnatie van de Hamburg Sea Devils, die drie seizoenen in de NFL Europe speelde, won het laatste seizoen van de roemruchte competitie in 2007. Ookal kan de huidige franchise die World Bowl-titel niet claimen, voor de fans zal een eventuele nieuwe trofee voelen als een aanvulling op de al bestaande prijzenkast. Dan moet het wel beter dan vorig jaar, toen de Sea Devils de finale van de Frankfurt Galaxy verloren, met 30-32.

De Vienna Vikings en de Hamburg Sea Devils treffen elkaar zondag 25 september in het Wörthersee-Stadion in Klagenfurt, Oostenrijk – min of meer een thuiswedstrijd dus voor de Vikings, al was dat in eigen stad ook geen garantie voor grote toeschouwersaantallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *