Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Chiefs winnen verdedigende battle tegen Chargers

De Kansas City Chiefs hebben de Thursday Night Football wedstrijd tegen Los Angeles Chargers gewonnen met sterk verdedigend spel. De ploeg komt terug van een 7-17 achterstand en wint uiteindelijk -onder andere door een 99 yard interception return- met 27-24.

De twee sterkste aanvallen uit de NFL produceren in de eerste helft een magere 7-10 score. Beide aanvallen ontstijgen de hele wedstrijd de middelmaat niet. Veel plays worden door de vijandige defense gestopt in de backfield en het vizier van beide quarterbacks lijkt niet elke play 100% scherp te staan.

Nadat Herbert zijn receiver Mike Williams in het derde kwart vindt voor een fraaie touchdown (en een 7-17 voorsprong), zijn het twee Watsons aan Kansas City zijde die de wedstrijd volledig kantelen.

Patrick Mahomes heeft deze wedstrijd genoeg issues. In de drive van de aansluitingstreffer ontsnapt hij twee keer aan een onderschepping, alvorens zich op de volgende play los te manoeuvreren uit een netelig situatie en een 41-yard touchdown pass naar Justin Watson af te vuren.

Een andere Watson maakt hierna het karwei af. Justin Herbert brengt zijn Chargers in sneltreinvaart naar de andere kant van het veld, maar verslikt zich in de endzone van de Chiefs. Rookie Jaylen Watson, een 7th round pick in de afgelopen draft, leest het perfect en onderschept de bal voor een 99-yard pick-six.

Justin Herbert moet hierna de pijn verbijten. Bij een tackle blesseert hij zijn ribben. Zichtbaar gehinderd weet hij nog wel de aansluitingstreffer te produceren met een mooie bal op Joshua Palmer, maar het is te weinig om de Chiefs in eigen huis te doen buigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *