Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Tua Tagovailoa leidt Dolphins naar bizarre comeback zege

Het leek in Baltimore de avond te worden van Lamar Jackson. In plaats daarvan stal Tua Tagovailoa, quarterback-collega van de Dolphins, de show met een comeback toen Miami al lang dood en begraven leek.

Drie touchdown passes en een 79 yard touchdown run. Lamar Jackson was tot diep in het derde kwart ongenaakbaar tijdens de wedstrijd tegen de Miami Dolphins, in eigen huis. En dat allemaal nadat Devin Duvernay de opening kick-off al had teruggebracht naar de endzone voor een hele vroege score.

14-35 is dan de score – en dan besluit de veel bekritiseerde Tagovailoa om zich maar eens te roeren. Twee touchdown passes zijn hem niet genoeg. In kwart vier vindt hij achtereenvolgens River Cracraft, Tyreek Hill, weer Tyreek Hill en Jaylen Waddle in de endzone. Die laatste volgt, nadat Justin Tucker de Ravens eerst nog terug op voorsprong had gebracht met een field goal. All to no avail.

De uiteindelijke statline van Tua liegt er niet om: 36-50 voor 469 yards en 6 touchdowns. Het benoemen van z’n 2 interceptions doet geen enkele afbreuk aan de wereldprestatie die de third year QB, afkomstig van Alabama, leverde in Baltimore.

Wildcard contender
Deze game lijkt bovendien het definitieve bewijs dat de Miami Dolphins meedoen om een wildcard voor de play-offs. De Buffalo Bills uitdagen om de winst in de AFC East lijkt nog teveel gevraagd, maar wie weet wat een ontketende Tagovailoa kan doen voor de franchise die de afgelopen twee jaar met 10-6 en 9-8 records de play-offs misliep.

Voor de Ravens is er werk aan de winkel. Opnieuw werd er voorafgaand aan dit seizoen gefluisterd dat dit dan echt het jaar moest worden waarin Lamar Jackson zijn team naar de Super Bowl brengt. Na de zege op de New York Jets van vorige week bleef dat overeind, maar nu aanzienlijk minder. Niet dat het tegen de Fins aan Jackson lag, overigens.

Foto: Pro Shots / SIPA USA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *