Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Noodplan ‘Garoppolo’ van kracht in San Francisco

Drie weken geleden bereikten quarterback Jimmy Garoppolo en San Francisco 49ers overeenstemming over een eenjarig contract, dat de spelverdeler in de Bay Area zou houden. Dat contract blijkt nu een reddingsboei voor de titelaspiraties voor de ploeg uit San Francisco.

San Francisco sprak dit offseason duidelijke taal: quarterback Trey Lance was de toekomst van de franchise en dus per definitie basisspeler. De ploeg probeerde Garoppolo te slijten aan een ander team. Omdat de spelverdeler echter een operatie aan de schouder had ondergaan, vond San Francisco weinig gegadigden op de spelersmarkt.

Gelukkig maar.

Trey Lance brak gisteren in de wedstrijd tegen divisierivaal Seattle Seahawks in het eerste kwart zijn enkel. Hij mist hierdoor de rest van het seizoen en dus is de ‘Goldrush’ aangewezen op de quarterback die ze de afgelopen drie seizoenen twee keer naar een Championship Game en een keer naar een Super Bowl bracht.

Garoppolo wist meteen aan te haken waar hij vorig seizoen eindigde. De quarterback noteerde 13 voor 21 passing met 151 yards passing. Hij gooide een fraaie touchdown pass en sneakte er zelf ook nog eentje binnen. Garoppolo had zo een groot aandeel in de 27-7 zege op de divisierivaal Seattle, die alleen een touchdown wisten te scoren op special teams.

Met de winst is San Francisco gelijkwaardig aan alle andere teams in de NFC West. Alle teams hebben in deze divisie een 1-1 record. De clubleiding prijst zich inmiddels meer dan gelukkig dat ze in deze deal zijn gedwongen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *