Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Positief eigen vermogen AFBN: bond lost €30.000 schuld nationale teams in met reserves

De AFBN heeft een positief eigen vermogen, dus is dit hét moment om schulden kwijt te schelden van de nationale teams. Dit heeft de AFBN ALV afgelopen zaterdag besloten tijdens een vergadering. Het merendeel van de teams gaf akkoord op het dichten van de tekorten met reserves, onder voorbehoud dat er onderzoek komt naar de financiële handelingen van de vorige besturen.

Uiteindelijk is deze beslissing genomen om ook de ambities van de nationale teams in de toekomst te kunnen verwezenlijken. De schulden van de nationale teams zouden anders als een molensteen om de nek hangen, waarbij de nationale teams zo’n drie seizoenen lange tijd niks uit hadden kunnen geven.

Het budget van Dutch Lions op jaarbasis is €4.280, terwijl de minstand momenteel €16.697,64 is. De Dutch Junior Lions opereren met een budget van €1.500, terwijl daar de minstand maar liefst €13.187,91 is.

De nieuwe penningmeester heeft op de AFBN ALV erkend dat de huidige financiële situatie van de bond, na onderzoek, niet volledig op het conto komt van de afgezwaaide penningmeester.

Alles weten over de AFBN en het onderzoek? Bestel Gridiron – the Magazine. Vier keer per jaar het laatste nieuws over alle american football competities in je brievenbus. Bestel ‘m hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *