Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

‘Als het zo moet, dan stop ik ermee’, het vertrek van Kevin Boerman bij de Trojans

Toen de 010 Trojans deze zomer op Instagram één voor één alle namen van de coaching staff presenteerden, was het wachten op de aankondiging van Kevin Boerman als offensive coordinator. Een aankondiging die nooit kwam, want – zo bleek na navraag van Gridiron.nl – de man die als head coach de Rotterdammers naar de Tulip Bowl leidde had zijn taken neergelegd. Het clubicoon doet nu zijn verhaal over het opmerkelijke vertrek bij de Rotterdamse club.

Afgelopen seizoen vervulde Boerman zowel de rol van head coach als die van offensive coordinator. Maar dit jaar gaf hij bij het verenigingsbestuur aan die combi niet meer te zien zitten. ,,Ik heb richting het eind van afgelopen seizoen aangegeven dat ik HC en OC twee verschillende rollen vind, en dat ik graag door zou willen als offensive coordinator. En ik heb ook gevraagd, hou me betrokken bij het proces, ik wil op één lijn zitten met een head coach waarmee ik ga samenwerken.”

Die nieuwe head coach werd Stefan van der Neut, een oudgediende uit de Alphen Eagles-dynastie van begin jaren ’10. Maar terwijl Van der Neut al wist van zijn aanstaande aanstelling, bleef Boerman in het ongewisse.

Geruchtenmolen
,,Rond de play-offs hoorde ik namen rondzingen. Ik heb dat nagevraagd bij het bestuur, maar ik hoorde dat dat alleen maar geruchten waren. Die geluiden bleven, maar volgens het bestuur waren het echt alleen geruchten. Dus dat geloofde ik, dat is natuurlijk mogelijk.” Op de dag van de Tulip Bowl in Amsterdam namen die geruchten echter een wending. ,,Ik kreeg daar van drie Amsterdamse tegenstanders de vraag wat ik volgend jaar eigenlijk ging doen, want ze konden zo opnoemen wie er welke functie ging bekleden.”

Pas een aantal dagen ná de wedstrijd om het landskampioenschap, door 010 ruim verloren, hoorde Boerman officieel iets van het bestuur. ,,We hadden als coaches een meeting met het bestuur. Wij dachten dat het om een soort evaluatie ging, maar daar werd haarfijn uitgelegd hoe alles er komend seizoen uit ging zien, met wie en met wat voor beleid.” Die ‘plotselinge’ aankondiging schoot bij de uittredend head coach in het verkeerde keelgat. ,,Ik heb die donderdag gelijk gezegd, ‘als het zo moet, dan stop ik ermee’. En dat ligt echt aan de instelling van het bestuur, want met die nieuwe coaches had ik misschien best samen kunnen werken.”

25 jaar
Recent heeft Boerman niks meer vernomen van het bestuur. ,,Nee, ik heb niets meer gehoord. Maar dat maakt ook niet zoveel uit. Ik zat 25 jaar bij de vereniging, maar mijn besluit was duidelijk.” Bij hem overheerst nu maar één gevoel over de situatie. ,,Teleurstelling. Ik had graag door gewild met wat we zijn begonnen. Toen ik begon was er een spelersgroep van 25 man, ik ben geëindigd met het grootste roster na de Crusaders en het spelen van een Tulip Bowl.”

,,Ik hoop dat ze het goed doen komend jaar” voegt hij nog toe. Zelf denkt Boerman een rustig jaar tegemoet te gaan op football-gebied. ,,Een terugkeer bij de Trojans lijkt me op korte termijn niet reëel. Er zijn wel andere teams die geïnformeerd hebben, maar dat is me dan al snel te ver bij m’n woonplaats Rotterdam vandaan. Misschien dat ik ergens nog in een adviserende rol iets ga doen, maar ik denk niet dat ik dit jaar langs de lijn sta.”

Gridiron heeft hoor- en wederhoor hoog in het vaandel staan en daarom contact gezocht met het bestuur van de 010 Trojans voor een reactie op dit verhaal. Helaas heeft het bestuur besloten om, na contact over en weer, af te zien van een reactie in dit artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *