Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Volgend jaar 18 teams in ELF, Parijs en Praag laatste toevoegingen

Na de door Vienna Vikings gewonnen ELF-finale van zondag kan het vooruitkijken naar volgend seizoen beginnen. Een seizoen waarin minstens zes teams gaan debuteren in de enige profcompetitie van Europa, met onder meer een franchise in het door de league begeerde Parijs.

Er is nog weinig bekend over het team in Parijs, zelfs geen naam. Het is mogelijk dat het succesvolle Franse team La Courneuve Flash, dat in de voorstad Seine-Saint-Denis speelt, het boegbeeld van de stad in de ELF gaat worden. Het alternatief is het optuigen van een nieuwe franchise in de Franse hoofdstad.

Ook recent aangekondigd zijn de Prague Lions. Het team is zesvoudig kampioen van Tsjechië, maar desalniettemin een opmerkelijke keuze. Nadat was uitgelekt dat Praag een team zou krijgen werd uitgegaan van de Prague Black Panthers, een team dat in de goed aangeschreven Oostenrijkse competitie uitkomt om mee te doen op een hoger niveau. In plaats daarvan gaan de blauw-oranje Lions dus de Tsjechische eer verdedigen.

Als derde nieuwe speelstad werd afgelopen week München bekendgemaakt. De stad, die qua American football al in de schijnwerpers staat vanwege de NFL International Series, krijgt een nieuwe franchise: Munich Ravens.

Andere teams die al als uitbreiding bekend waren zijn Milano Seamen, Fehérvár Enthroners (hernoemd naar Hungarian Enthroners) en het nieuw te vormen Helvetic Guards. Met die teams, uit respectievelijk Italië, Hongarije en Zwitserland, brengen het totaal aantal landen in de competitie op tien. Daarmee begint de ELF nu echt een continentaal karakter aan te nemen.

Een Nederlands team lijkt voorlopig ver weg. Bij de oprichting van de competitie werd gefluisterd over een team in Amsterdam, een heroprichting van de Admirals of de toetreding van de Crusaders of Panthers behoorde daarbij tot de geruchten. Op dit moment lijkt de league geen actieve stappen te ondernemen in die richting, ondanks de vrij redelijke populariteit van de competitie in ons land. Thuiswedstrijden van onder meer de Hamburg Sea Devils, Rhein Fire en Cologne Centurions trokken aardig wat landgenoten naar de tribunes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *