Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Cooper Rush nieuwe gunslinger voor ‘Boyz?

Vorige week verbaasde Dallas Cowboys eigenaar Jerry Jones door te stellen dat er een quarterback competitie kon ontstaan tussen Dak Prescott en backup quarterback Cooper Rush. Sinds Prescott in de eerste competitie met een handblessure moest afhaken, doet Cooper het meer dan prima.

Of Cooper een volledig fitte Prescott kan doen vergeten is maar de vraag. Toch lukt het de offense van de Dallas Cowboys al twee wedstrijden op rij om de wedstrijd naar zich toe te trekken in de slotminuten. Na de povere openingsweek tegen de Tampa Bay Buccaneers (waarbij Prescott maar drie punten op het bord wist te brengen), bracht Cooper de club de winst tegen Cincinnati Bengals en (afgelopen zondag) in een uitwedstrijd tegen divisierivaal New York Giants.

De ploeg lijkt onder andere te profiteren van de sterke offensive line. De blessure van Prescott maakt dat offensive coördinator Kellen Moore een meer complete wedstrijd callt en onder andere meer gebruik maakt van de running game.

De prestaties van Cooper Rush hoeven natuurlijk niet uitgevlakt te worden. In de drie basisstarts die hij in zijn loopbaan maakte, wist hij namelijk drie keer op rij af te sluiten met een come-from-behind game winning drive. Ook een mooie karaktereigenschap. Rush gooit 62,7 procent van zijn passes naar de juiste persoon en heeft dit seizoen nog geen onderschepping gegooid. Wel gooide hij twee touchdowns, waaronder de game-winner naar Ceedee Lamb tijdens Monday Night Football.

Cooper Rush begint aan zijn zesde seizoen in de league. Hij was een undrafted free agent van de Dallas Cowboys in 2017.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *