Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Lightning Leiden en 010 Trojans niet naar BNL

010 Trojans en Lightning Leiden hebben de BNL laten weten dat zij aankomend seizoen geen deel uitmaken van de Nederlands-Belgische combileague. De Nederlandse inbreng lijkt hiermee komende editie beperkt tot de Amsterdam Crusaders, omdat ook initiatiefnemers Arnhem Falcons, Hilversum Hurricanes en Groningen Giants pas op de plaats lijken te maken.

Uit communicatiestukken blijkt dat 010 Trojans zich voorlopig prima thuis voelt bij de AFBN, nadat zij vorig seizoen de Tulip Bowl-finale verloren tegen Amsterdam Crusaders. 010 Trojans zou voorlopig de handen vol hebben aan zichzelf en aan de bouw van de organisatie en dat kan volgens het bestuur prima onder de paraplu van de AFBN. De bond geeft Rotterdam ‘ een iets hogere mate van bedrijfszekerheid’.

010 Trojans technisch beleidsbepaler Nico Smoor geeft desgevraagd bij Gridiron aan: “De 010 Trojans hebben na uitvoerig overleg met alle betrokken coaches aan een representatie van de BNL gecommuniceerd dat wij niet meedoen.”

Ook voor Lightning Leiden lijkt de BNL een gepasseerd station. Nieuwe hoofdcoach Brian Spapens geeft desgevraagd aan dat de stap nog te groot is en dat Leiden bovendien nog niet aan alle hoge eisen kan voldoen.

Initiatiefnemer René Barens betreurt de beslissing van voornamelijk de Trojans: “Ik had gehoopt op meer lef en daadkracht. Een team als 010 Trojans, de nummer twee van Nederland, hoort in de BNL thuis.”

Barens zegt in een reactie dat het zijn hoop is dat de AFBN en de BAFL de BNL zo snel mogelijk kunnen fiatteren en er een officiële status aan kunnen hangen. Dit zodat teams met een gerust hart kunnen aansluiten. “Want,” zegt hij. “Zoals uit de reactie van Rotterdam voorzitter Smoor blijkt, is er duidelijk een vorm van angst om toe te treden tot de nieuwe competitie. Teams die op zich wél willen, en kunnen, toetreden wachten liever nog even af totdat de AFBN duidelijk geeft over hoe zij zich in de toekomst tot de BNL verhouden.”

De BNL gaat het komende seizoen dus voorlopig in met vier Belgische teams en de Amsterdam Crusaders. Uit België doen Limburg Shotguns, Kasteel Nitros, Ghent Gators en Brussels Black Angels mee aan de competitie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *