Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

AFBN gaat voor kort seizoen; inschrijvingstermijn november

Tijdens de technische vergadering is besloten dat de AFBN voor een kort seizoen gaat. De nieuwe AFBN Eredivisie en Eerste Divisie beginnen daarom naar verluidt eind februari.

Door de beslissing is de inschrijvingstermijn voor de volgende competitie verlengt. Oorspronkelijk had de bond bedacht dat de inschrijvingen medio augustus binnen moesten zijn. Omdat dit de overbruggingsperiode naar het seizoen erg lang zou maken, heeft de bond in overleg besloten dat de sluitingstermijn voor inschrijving nu 15 november is.

Als alle teams van vorig seizoen zich inschrijven, dan krijgt de Eredivisie dit seizoen er in Lightning Leiden een geduchte en ervaren tegenstander bij. De Eredivisie zou in dat geval van start gaan zonder Flevo Phantoms en Amsterdam Panthers, omdat zij vorig seizoen halverwege zijn afgehaakt. De vraag die dus rijst is of ook Eerste Divisie finalist Utrecht Dominators zich weer op mag maken voor de Eredivisie.

De AFBN Eredivisie werd vorig seizoen naar verwachting gewonnen door Amsterdam Crusaders. In de eindstrijd wonnen zij met grote cijfers van 010 Trojans.

Amsterdam Crusaders won naast de Eredivisie-titel ook de BNL-competitie. De Cru heeft al te kennen gegeven dat zij ook volgend seizoen in de BNL uitkomen. Ook die competitie loopt naar verwachting van februari tot en met juni. Naast de Cru bestaat de BNL vooralsnog uit louter Belgische clubs.

Wil je alles lezen over de AFBN en de BNL, maar ook over de NFL en de EFL? Neem dan een abonnement op Gridiron – the Magazine. Vier keer per jaar een fraai magazine in je brievenbus voor slechts 22,95 euro. Een abonnement bestel je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *