Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

32ste London Game: primeur met winning teams

Het klinkt onwaarschijnlijk, maar de 32ste reguliere seizoenswedstrijd in London wordt de allereerste met twee teams met een ‘winning record’. Nu blinkt de NFL International Series al niet uit in affiches om de vingers bij af te likken. Het statistische bewijs is inmiddels geleverd.

Met de wedstrijd van de 3-1 Giants tegen de 3-1 Packers, kunnen we overigens ook afvinken dat alle 32 NFL-teams in London gespeeld hebben. Green Bay kan de dans niet langer ontspringen.

London zet Playoffs op de tocht

De New York Giants waren er 15 jaar geleden bij toen de allereerste London Game werd gespeeld. Ze versloegen toen de Miami Dolphins (13-10). In 2016 behielden de G-Men hun ongeslagen status in de Britse hoofdstad door de Rams met 17-10 te verslaan. Dit scoreverloop was in beide gevallen spannender dan normaal het geval is in London. Van de 31 wedstrijden zijn er namelijk 15 met meer dan tien punten verschil beslist. Vervolgens is een journalist van Sportingnews er nog wat dieper in gedoken.

Wist je ook dat er nog nooit twee teams aan de aftrap stonden van een London Game die dat seizoen allebei naar de Playoffs gingen? Sterker nog, slechts twaalf ploegen die overzees speelden bereikten in dat jaar de nacompetitie. Om je helemaal verdrietig te maken over het niveau in London, moet je weten dat negen teams in het seizoen dat ze hier speelden minstens 13 wedstrijden verloren.

Geld speelt hier waarschijnlijk een grote rol, want het zijn de teams die zelf kiezen. NFL-teams melden zich vrijwillig aan om in London te spelen. Ze strijken dan 1 miljoen dollar op als schadevergoeding van gederfde inkomsten van een thuiswedstrijd. Nu zal voor de winnende franchises met standaard uitverkochte stadions die 1 miljoen weinig zoden aan de dijk zetten. De teams die sowieso al minder volk trekken zullen dan eerder toehappen.

Er is nog hoop

De NFL probeert de laatste jaren wel het niveau meer op te krikken met nieuwe regels. Immers, het doel is promotie van de sport. Daarvoor heb je natuurlijk wel je sterren ensembles nodig. Teams die de Super Bowl willen organiseren, moeten tegenwoordig bij hun ‘bid’ zich verplicht opgeven voor een London (of andere International) Game.

Daarnaast wordt vanaf dit seizoen een rotatiesysteem met divisies opgestart om te kiezen wie internationaal speelt. En ook is er de hoop dat de 17e speelronde zorgt voor meer interesse, aangezien ploegen dan sowieso verzekerd zijn van 8 Amerikaanse thuiswedstrijden.

Na vijf jaar en 31 wedstrijden, is het de hoogste tijd dat zondag de Packers en Giants winnende historie gaan schrijven en een kentering teweeg brengen in de London Games. Mis het niet, dan kun je over 15 jaar zeggen: ik was getuige!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *