Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Niemand Sleepless in Seattle, dankzij Geno Smith

Toen Russell Wilson afgelopen seizoen na een onderaardse vete de Seattle Seahawks inruilde voor de Denver Broncos, was iedereen er van overtuigd dat Seattle een meesterzet zou doen om zich te verzekeren van de diensten van Baker Mayfield ofwel Jimmy Garoppolo. Als onderdeel van de ruil werd Seattle namelijk opgezadeld met Drew Lock.

Geen enkele trade scenario kwam echter uit. De Seattle Seahawks hielden de poot stijf en vertrouwde op een mooie camp battle tussen Lock en de reeds aanwezige backup van Russell Wilson, Geno Smith. Hoewel het seizoen pas kort is, lijkt de inside information van de Seahawks omtrent Smith zich te vertalen in een gouden zet. In Seattle is er namelijk allerminst een quarterback crisis, getuige ook het feit dat Smith afgelopen week werd verkozen tot de NFC Offensive Player of the Month.

Smith was in de overwinning tegen de Detroit Lions afgelopen zondag zeker overtuigend. Smith bezorgde Seattle de 48-45 winst door zelf voor twee touchdowns te gooien (23-voor-30 voor 320 yards) en ook nog een touchdown binnen te lopen (op een totaal van 49 yards op 7 carries).

De backup is uit de schaduw gestapt van zijn mentor. Zeker als je de statistieken tussen Wilson en Smith vergelijkt, dan zie je dat de Seahawks op dit ijkpunt de winnaar zijn van de Wilson trade naar Colorado.

Wilson heeft er een prettige wedstrijd opzitten tegen de Las Vegas Raiders, maar maakte de eerste drie wedstrijden van het seizoen zeker niet het verschil voor Denver. Wilson heeft slechts vier touchdowns gegooid en heeft de 1000-yard mark passing nog niet bereikt. 61,1% van de ballen van Wilson komen aan, in wat alom wordt gezien als een zeer sterke receiving room.

Neem dan Geno Smith.

Smith heeft het hoogste completion percentage in de eerste vier weken uit de geschiedenis van de NFL (77,3%). De laatste twee wedstrijden kwam hij telkens boven 300 yards passing uit, wat zijn seizoentotaal op 1.037 yards brengt. Met 6 touchdown passes heeft hij een quarterback rating van 108.0, waar Wilson op 91.1 blijft steken.

Natuurlijk moet de tijd uitwijzen of Smith het permanente antwoord is, maar voorlopig is niemand Sleepless in Seattle vanwege de geschiedenis van de quarterback voorafgaand aan zijn periode als plaatsvervanger van Wilson.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *