Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Streaker dient aanklacht in tegen Bobby Wagner

Tijdens de Monday Night Football wedstrijd tussen de San Francisco 49ers en Los Angeles Rams in het Levi’s Stadion, liep er de tweede helft een (weliswaar volledig geklede) streaker het veld op. De man droeg een paars-roze rookbom bij zich en wist de security bij het veld te omzeilen.

Bij Los Angeles Rams linebacker Bobby Wagner stopte het avontuur. Net toen de streaker een eerste speler van de Rams wist te ontwijken, gaf Wagner de man een fikse duw tegen het gras.

Het voorval kreeg live-coverage in de Manning & Manning Monday Night broadcast. Dat zag er ongeveer zo uit (verhaal gaat door onder de tweet):

Meteen na de wedstrijd liep de streaker het politiebureau van Santa Clara binnen om aangifte te doen van mishandeling.

De streaker blijkt tot de organisatie Direct Action Everywhere te horen. De stunt was erop gericht om aandacht te vragen voor een rechtzaak omtrent de diefstal van varkens van een boerderij. Volgens Direct Action Everywhere moest de man het veld met enkele brand- en schaafwonden verlaten.

Wagner verdedigde zichzelf voor zijn actie: “Je weet niet wat de fan bij zich draagt of wat zijn intenties zijn. Je ziet het wel vaker gebeuren en je weet natuurlijk niet wat hij in zijn zakken bij zich draagt. Ik zag alleen maar rook en wat mij betreft had zelfs dat gevaarlijk kunnen zijn.”

Los Angeles Rams verloor de wedstrijd in Santa Clara kansloos, dus wellicht dat er ook wat frustraties bij kwamen kijken. De Rams spelen zondagavond thuis tegen de Dallas Cowboys in een poging de nare nasmaak van maandagnacht weg te spoelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *