Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Commissioner Goodell oppert Europese NFL-divisie

Er wordt al jaren over gespeculeerd; een NFL-franchise in Londen. Nu de Engelse plaats al meer dan tien jaar succesvol gastheer speelt voor NFL-franchises, vond NFL Commissioner Roger Goodell het zaterdag nodig om tijdens een symposium in de Engelse hoofdstuk olie op het vuur te gooien. Goodell kwam met het idee van een Europese divisie met vier teams.

Te beginnen met niet één, maar twee franchises in Londen. “Er is geen enkele twijfel bij mij dat deze stad een NFL-franchise kan dragen. Ik denk zelfs dat er plaats is voor twee NFL-franchises.”

Momenteel zijn er twee steden met meerdere NFL-teams in de league. New York heeft de Jets en de Giants, terwijl Los Angeles de Rams en de Chargers heeft.

Is het bluf? Londen heeft wel de stadions beschikbaar. Naast het Wembley Stadion laat ook het stadion van Tottenham Hotspur zien dat het voor een NFL-game is gemaakt. Letterlijk: bij de bouwplannen van het nieuwe onderkomen van de Lillywhites zaten NFL-architecten aan tafel. Al was het alleen maar om ervoor te zorgen dat de logistiek is ingericht voor twee teams met circa 80 personen personeel.

Na zijn statement over Londen maakte Goodell de supporters helemaal wild door te stellen dat er misschien wel een Europese divisie moet komen. Logistiek gezien zou een divisie met vier Europese teams een uitkomst zijn, omdat dit in ieder geval betekent dat elk team zes duels afwerkt op het eigen continent.

Met het werk dat de NFL momenteel in Duitsland verzet, met onder andere een hoofdkantoor in Düsseldorf, laat het zich uittekenen waar het NFL hoofdkantoor in New York de verwachte versterkingen ziet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *