Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Packers verliezen in Londen ondanks ’thuisvoordeel’

De NFL heeft een uitstekende week achter de rug. Na de wedstrijd Minnesota Vikings – New Orleans Saints was het deze week de beurt aan de Green Bay Packers en de New York Giants. Met 61.024 toeschouwers zet de NFL een toeschouwersrecord voor het Tottenham Hutspor Stadion. De Packers spelen nagenoeg een thuiswedstrijd, maar komen desondanks maar één helft opdagen. In de tweede helft geeft de ploeg een grote voorsprong weg.

Over dat thuisvoordeel; het is duidelijk te merken dat de Pack voor het eerst in de geschiedenis zijn neergestreken in de Engelse hoofdstad. Al ver voor aanvang van de wedstrijd domineren groen-gele shirts en Cheeseheads het straatbeeld. De Victoria-metrolijn is twee uur voor aanvang van de wedstrijd een nagenoeg geel-groene slurf.

Het enige smetje op het weekend is dit keer niet het weer. De zon schijnt volop. Wel is een staking van het Londense vervoersbedrijf reden voor velen om vanaf metrostation Seven Sisters de benenwagen te nemen richting White Hart Lane.

Luid toegejuicht in het stadion is het niet gek dat de Pack in ieder geval de openingsscore maken. Mason Crosby raakt een 46-yard fieldgoal, nadat Rodgers op onnavolgbare wijze Randall Cobb vindt voor een first down. De Giants stellen daar de eerste drie drives bitter weinig tegenover. De ploeg verzamelt in de eerste drie aanvallende drives kwart welgeteld 4 offensive yards.

Quarterback Aaron Rodgers deert het niets. Hij vindt in het eerste kwart Allen Lazard nog voor een 2-yard touchdown catch en ziet in het tweede kwart hoe iedereen tight end Marcedes Lewis uit het zicht verliest. Doekje voor het bloeden: New York staat dan ook inmiddels op het scorebord door een kick van kicker Graham Gano.

Na de 17-3 is Saquon Barkley het zat. Hij barst los voor een 40-yard run en zorgt ervoor dat de Giants in de race blijven. Daniel Jones raakt een knappe third down pass en drie plays later is het tight end Daniel Bellinger die op een double-reverse de aansluiter binnen rent. 

Omdat Green Bay de helft afsluit met een fieldgoal, moet New York bij het begin van de tweede helft aan de bak. De Giants openen de tweede helft met 17 onbeantwoorde punten. Dat doet de ploeg in eerste instantie zonder superster Barkley, omdat een pijnlijke schouder hem voor een groot deel uit het derde kwart houdt. Vervanger Brightwell mag de gelijkmaker binnenprikken.

Het is daarna Barkley die weer terug de ploeg in komt en in de vierde kwart voor een meesterwerkje zorgt. Eerst brengt hij zijn ploeg in scoringspositie door een korte pass van Jones in een 41-yards terreinwinst om te toveren. Daarna pakt hij een direct snap de endzone voor de voorsprong.

Green Bay komt nog gevaarlijk dichtbij in de slotminuten, maar mist simpelweg de scherpte. Zowel op 3rd down als 4th down worden passes van de toekomstig Hall of Famer Rodgers neergeslagen.

Giants moet hierna nog een noodgreep uitvoeren door op 4th down een safety te nemen. Hiermee zogt de ploeg ervoor dat er in ieder geval geen wonderbaarlijke punt return de Londense geschiedenisboeken in gaat. Tot een Haily Mary van Rodgers komt het ook niet, omdat hij op de laatste play van de wedstrijd wordt neergesabeld door de pass rush van de Big Blue.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *