Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Eerste hoofdcoach ontslagen: Matt Rhule

Het hing al als een molensteek om zijn nek; het ontslag vandaag van hoofdcoach Matt Rhule van de Carolina Panthers zal niemand echt verbazen. De hoofdcoach is na het echec tegen San Francisco 49ers gisteravond (37-15) gevraagd de koffers te pakken.

Door de nederlaag thuis kwamen de Panthers op een 1-4 record. Hij verlaat het NFL-team met een povere 11 winstpartijen in 38 wedstrijden (een winning percentage van .289). In vijf wedstrijden dit seizoen kwam Carolina slechts twee keer boven de 22 punten uit.

Schrijnend is het 1-17 record van de hoofdcoach de afgelopen drie seizoenen als de opponent meer dan 17 punten scoorde.

In college was Rhule een grote naam, maar dat betekent dus niet automatisch dat het in de NFL ook goed gaat. De voorbeelden zijn inmiddels legio. Bij Temple en Baylor zorgde de coach doorgaans in zijn derde seizoen voor succes, reden ook dat hij de verlengde kans kreeg bij de Panthers.

Bij de Panthers werd hij echter niet gezegend met goede quarterbacks. Omdat Rhule in een win-now modus zat, koos hij ervoor Baker Mayfield het roer van de aanvalsschip te geven. Hij koos de van Cleveland overgekomen quarterback boven Sam Darnold en P.J. Walker, omdat Mayfield liet zien over een extra versnelling te beschikken in ‘situational football’.

Rhule wordt vervangen voor secondary coach Steve Wilks. Wilks werkt al sinds 2012 bij de Panthers, maar had tussendoor een uitstapje naar de Arizona Cardinals als hoofdcoach.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *