Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Taysom Hill doet alles en brengt Saints nipt langs Seahawks

Het alleskunnerschap lijkt dit NFL-seizoen door Taysom Hill tot een ongekend niveau getild te worden. Op papier is Hill dit seizoen tight end bij de New Orleans Saints, maar hij laat wederom zien op elke skill positie uit de voeten te komen. Tegen de Seattle Seahawks (32-39) nam hij de hoofdrol op zich.

Drie rushing touchdowns voor een tight end in één wedstrijd, veel komt het niet voor. Taysom Hill is dan ook veel meer dan de TE4 van de Saints. Running back bijvoorbeeld, met onder meer een 60 yard touchdown run. En quarterback, want hij gooide ook en passant nog een touchdown pass op Adam Trautman.

Het zijn stats waarbij Andy Dalton, in theorie de vervanger under center van de geblesseerde QB1 Jameis Winston, verbleekt. Je kunt gerust zeggen dat de Seahawks zich voor deze speelronde moesten voorbereiden op twee verschillende quarterbacks, als ze deze masterclass al hadden kunnen zien aankomen. De Cincinnati Bengals hebben hun work ‘cut out’ deze week, in aanloop naar hun treffen met New Orleans zondag.

Overigens deden ook de Seahawks hun best om er een heerlijk footballfeest van te maken. Geno Smith, die het gewoon prima doet dit seizoen, gooide een aantal touchdowns en Kenneth Walker III liet zien wellicht al klaar te zijn voor de taak van RB1, nadat Rashaad Penny geblesseerd uitviel. Seattle mag zich nu gaan op maken voor de belangrijke thuiswedstrijd tegen divisiegenoot Arizona Cardinals.

Foto: ProShots / SIPA USA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *