Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Ron Rivera verdedigt ‘gebroken’ Carson Wentz

Supporters waren skeptisch toen Washington Commanders quarterback Carson Wentz overnam van Indianapolis Colts. De verrichtingen van de quarterback de afgelopen weken hebben zijn zaak niet geholpen. Tot overmaat van ramp brak Wentz tijdens de laatste wedstrijd tegen de Chicago Bears de ringvinger van zijn werphand.

De wedstrijd werd door Washington Commanders gewonnen, maar fraai was het allemaal niet. Amazon Prime Video zal zich wel op het hoofd krabben, want een week na de 12-9 wedstrijd tussen Colts en Broncos, brachten de Commanders en de Bears nu een 12-7 wedstrijd voort. Wentz kwam tijdens de wedstrijd niet verder dan 99 yards op 12 voor 22 passings.

Na afloop verdedigde een geagiteerde hoofdcoach Ron Rivera zijn quarterback. Hij stak zelfs zijn hand voor hem in het vuur door te stellen dat hij hem hoogstpersoonlijk naar Washington heeft gehaald. “Ik was degenen die de stats van hem doorspitte en die naar zijn tape keek. Heel eerlijk verdient hij al deze kritiek niet,” aldus Rivera. Volgens nieuwsbronnen was het juist Washington Commanders eigenaar Dan Snyder die Wentz persé naar de hoofdstad wilde halen.

Wentz mocht vertrekken bij de Colts, omdat hem in de laatste wedstrijd van het seizoen niet lukte om de play-offs veilig te stellen voor zijn ploeg.

Rivera weet dondersgoed dat de kritiek komt vanwege de vier verliespartijen die Washington aaneen reeg, voordat het afgelopen donderdag won van Chicago. De statistieken wijzen in ieder geval uit dat Wentz best uit de voeten kan met het aanvallende systeem in D.C. Wentz gooide tot dusver 1489 yards bij elkaar met 10 touchdowns en zes onderscheppingen. Wel is het aantal sacks op Wentz schrikbarend hoog. De spelverdeler ging al 23 keer naar het canvas.

Met de overwinning op de Bears is Wentz in ieder geval uniek. Hij heeft nog nooit een Thursday Night Football wedstrijd verloren in zeven pogingen. In die zeven wedstrijden gooide hij 1542 yards, 15 touchdowns en twee onderscheppingen.

Wentz laat de vinger onderzoeken door een specialist. Pas hierna geeft Washington uitsluitsel of Wentz op 23 oktober speelt tegen de Green Bay Packers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *