Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Tom Brady krijgt fikse boete voor natrappen

Tampa Bay Buccaneers quarterback Tom Brady heeft een fikse boete van de NFL gekregen. Brady moet 11.139 dollar betalen vanwege natrappen. De spelverdeler trapte Atlanta Falcons defensive lineman Grady Jarrett, nadat deze hem had gesacked op third down.

De NFL lijkt hiermee te overcompenseren voor een pijnlijke roughing the passer penalty. Juist Jarrett werd bestraft op de play en kreeg 15 yards aan zijn broek, waardoor de Buccaneers de drive konden verlengen.

Dat was extra pijnlijk, omdat de Buccs op dat moment de hete adem van de Falcons in de nek voelden. Tampa Bay Buccaneers had op eigen veld een 21-0 voorsprong genomen, maar zag Atlanta via een rushing touchdown en een passing touchdown in het vierde kwart tot 21-15 terugkomen. Atlanta had met een extra touchdown wraak kunnen nemen op de hatelijke ‘come-from-behind’ Super Bowl victory van Tom Brady en zijn toenmalige team New England Patriots. Atlanta stond in Super Bowl LI met 28-3 voor, alvorens de Patriots een onwaarschijnlijk comeback inzette. New England won uiteindelijk met 28-34 in overtime.

Het voorval heeft er in ieder geval voor gezorgd dat de roep om het ‘reviewable’ maken van de roughing the passer penalty toeneemt. In hetzelfde speelweekend was er nog een controversieel voorval, waarbij Kansas City Chiefs defensive lineman Chris Jones een sack inzette op Las Vegas Raiders quarterback Derek Carr. Jones veroorzaakte hierbij een fumble, maar belandde met zijn volle gewicht bovenop Carr.

Tampa Bay speelt dit weekend uit bij Pittsburgh Steelers. De

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *