Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Berto Stuijt tijdens Amsterdam Crusaders Award Night uitgeroepen tot team MVP

Running back Berto Stuijt is tijdens de Award Night van de Amsterdam Crusaders afgelopen weekend uitgeroepen tot overall MVP van 2022. Quarterback Jasper Nijland werd uitgeroepen tot de Offensive Player of the Year, terwijl Soufyan Dardour aan de haal ging met de titel Defensive Player of the Year. De Cru won afgelopen seizoen zowel de nationale AFBN Eredivisie als de finale van de BNL.

Tijdens de Award Night waren er ook nog de zogenaamde Funny Awards, dit zijn awards die worden uitgereikt aan spelers op basis van grappige gebeurtenissen gedurende het seizoen. Zo werd de ‘Best Ball Carrier of the Year’ gewonnen door de persoon die telkens de bal moest gaan halen in Beringen. Tijdens de wedstrijd tegen Limburg Shotguns werden de 1-point conversions en Fieldgoals ruim over het stadion heen geschopt. De bal lag steeds tussen de brandnetels. De gewonnen prijsjes die uitgepakt moesten worden waren dan ook brandnetelzalf en een doosje blarenpleisters.

De ‘Best Fridaynight-before-the-Game attendance” werd gewonnen door de speler die altijd op die cruciale trainingsdag de weg naar het veld wist te vinden. En de “Most Versatile Player aka The Swiss Army Knife of the year” voor de speler die op bijna alle posities is in te zetten. Geen positie zo gek of deze man speelt het.

De organisatoren van de avond, offensive lineman Kenny Verlaan en offensive line coach René Barens hadden voor alle Funny Awards winnaars een klein en toepasselijk cadeautje met het idee dat er iets moet zijn om voor te kunnen juichen en joelen. Barens zegt over de avond: “De AwardNight is het ultieme moment voor teambuilding. Alles en iedereen is dan bij elkaar. Van spelers, coaches, teammanagers, fotografen tot aan alle vrijwilligers aan toe. Door samen te zijn en samen te lachen bevestigen en verstevigen we de reeds bestaande banden aan elkaar. Zo’n AwardNight is feitelijk de intentieverklaring naar elkaar toe dat we een team zijn en blijven. De waarde daarvan mag niet onderschat worden.”

De rest van de Awards gingen als volgt over de toonbank:

Rookie of the Year Offense: Alex Molenaar
Rookie of the Year Defense: Robin van Grieken
Special teams player of the year: Paul Geelen
Most improved player offense: Younes Kwyasse
Most improved player defense: Jamie van Tongerlo
Best turnover position-wise: Travis Fraser
Crusader of the Year: Soraya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *