Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Giants flikken het weer, beste seizoensstart in ruim decennium

De New York Giants waren al de grote verrassing van dit seizoen met een prima record en keurige overwinningen. Zondagavond ging daar nog een schepje bovenop, toen de G-men in eigen huis de Baltimore Ravens van Lamar Jackson versloegen. De Giants zijn nu 5-1 en dulden in de hele league alleen de ongeslagen Philadelphia Eagles voor zich.

Lang lijken er weinig zorgen voor Baltimore. Kenyan Drake zet de Ravens op voorsprong in het tweede kwart, al komen de Giants via Wan’Dale Robinson weer langszij. Twee field goals van Justin Tucker later is het na bijna 2,5 kwarten 13-7 voor de paars-zwarten. Als Mark Andrews vroeg in Q4 ook zijn stempel op de wedstrijd drukt wordt het 20-10 en lijkt de achterstand de Giants teveel geworden.

Dat is echter buiten revelatie Daniel Bellinger gerekend. De rookie tight end beleeft een zeer effectieve start van het seizoen met 15 catches in slechts 17 targets en tegen de Ravens zijn tweede touchdown. 1:43 minuten voor het einde bracht Saquon Barkley de thuisploeg dan eindelijk voor het eerst aan de leiding. En bij de interception die Lamar Jackson noteert na een fumbled snap een paar plays later is de wedstrijd definitief ten einde.

De New York Giants gaan daarmee naar een ongelooflijk 5-1 record. Het is de beste seizoensstart voor ’the Big Blue’ sinds 2009, toen NY voor het laatst vijf van de eerste zes wedstrijden winnend afsloot. De franchise waar eigenlijk niemand dit seizoen wat van verwachtte is nu dus ineens volop in beeld als play-off-contender, in de NFC East staan ze op plaats twee achter de Philadelphia Eagles.

Voor de Baltimore Ravens is het 3-3 record genoeg om de AFC North aan te voeren, maar het zaakje moet snel op de rit komen voor de Cincinnati Bengals voorbij gedenderd komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *