Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Grote geld brengt (nog) geen succes

De afgelopen offseason werden er extreme paychecks uitgereikt in de NFL, maar na zes speelrondes is de schamele conclusie dat succes nog niet te koop is. Zes van de zeven grootste contracten waren voor quarterbacks en van deze zes heeft er niet één ‘winning record’.

Ook nog vijf van deze zes quarterbacks leiden een aanval in het rechter rijtje als je kijkt naar gescoorde punten. Zo mag Russell Wilson vannacht nog spelen tijdens Monday Night, maar momenteel weet hij de Denver Broncos te inspireren tot de minst gescoorde punten. Het spel is bovendien niet om aan te gluren. En dan te bedenken dat hij met 245 miljoen dollar over 5 jaar het meest riante contract heeft getekend.

Laagterecord Murray

Kyler Murray van de Cardinals is met 230,5 miljoen over 5 jaar de nummer twee van de offseason qua contractwaarde. Een 2-4 losing record tot gevolg en bovenal de twijfelachtige eer om in zes wedstrijden maar drie punten in totaal te scoren tijdens het eerste kwart. Na de Titans die nog op 0 punten staan in het eerste kwart, een laagterecord.

Dan heb je nog Deshaun Watson die 230 miljoen opstrijkt in 5 jaar en momenteel nog geen wedstrijd gespeeld heeft vanwege zijn massage-schorsing. De Browns zijn ook gewoon de Browns met een losing record van 2-4.

Geen MVP vorm

Matthew Stafford (160 miljoen in 4 jaar) en Aaron Rodgers (150,8 miljoen – 3 jaar) maken de top vijf compleet en draaien in ieder geval nog break-even (beide 3-3). Al is de MVP-vorm ver te zoeken.

De zesde quarterback is de grootste underachiever met een 1-4 record. Derek Carr weet de verwachtingen niet waar te maken, passend bij een gage van 121,5 miljoen over 3 jaar. Daarbij is het nog eens extra ontluisterend als je weet dat hij Davante Adams erbij heeft gekregen. Die ballenvanger is met 141,3 miljoen dollar over 5 jaar overigens de vijfde grootverdiener van de offseason. De eerste niet-quarterback.

Geld maakt niet gelukkig

Moraal van het verhaal. Geld maakt vooralsnog niet gelukkig en wellicht moet je de kansen iets meer spreiden. Iets minder investeren in Murray, maar bijvoorbeeld wat kracht op de offensive line hadden wonderen kunnen doen. Iets waar Matthew Stafford ook wel baat bij gehad zouden hebben. Zo is de spelverdeler van de Rams al 22 keer neergehaald voor een sack. Alleen Fields (Bears) en Wentz (Commanders) vielen vaker. Overigens is Stafford met 8 onderscheppingen de twijfelachtige koploper in die categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *