Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Oude leermeester geeft Tom Brady het goede voorbeeld

Dit is niet het seizoen van quarterback Tom Brady. De levende legende is verwikkeld in een echtscheiding en krijgt het nu hard te verduren, omdat hij bij de bruiloft van New England Patriots eigenaar Robert Kraft was. Coach en notabene werknemer Bill Belichick was niet bij de bruiloft van zijn baas.

Brady koos ervoor de walkthrough training van de Tampa Bay Buccaneers op zaterdagochtend hiervoor te missen. De quarterback speelde een dramatische wedstrijd en zag zijn formatie prompt verliezen van laagvlieger Pittsburgh Steelers.

Tijdens de wedstrijd was te zien hoe Brady geïrriteerd zijn offensive line stond af te snauwen. Die beelden leveren hem nu kritiek op, omdat het er alle schijn van heeft dat Brady zeker niet meer alles over heeft voor de sport. Tijdens het voorseizoen miste hij al een paar weken vanwege privé-omstandigheden en elke woensdag neemt hij een snipperdag.

Statistisch gezien kent Brady één van zijn meest magere seizoenen. Na zes wedstrijden heeft hij pas 8 touchdowns gegooid en per pass vergaart hij gemiddeld een all-time low van 6,7 yards. Brady verdedigde zijn actie door te stellen dat het niet de beste dag is die hij als prof heeft gekend. “Het is niet goed als er aan de zijlijn meer f’boms zijn dat touchdowns,” gaf hij aan op de radio bij Jim Gray (bericht door na de post).

Brady mag een voorbeeld nemen aan coach Bill Belichick, vinden mensen stellig. De coach sloeg de bruiloft van zijn broodheer juist over, omdat hij de wedstrijd van de Patriots tegen zijn oude ploeg Cleveland Browns goed wilde voorbereiden.

Belichick loodste zijn ploeg naar een overwinning tegen de Browns en kwam hiermee qua overwinningen op gelijke hoogte met de legendarische George Halas. ‘The Hoody’ hoeft nu alleen Don Shula nog maar voor zich te dulden als coach met de meeste overwinningen ooit. Belichick heeft met 324 overwinningen nog 23 zeges nodig om Shula te evenaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *