Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

CMC gaat naar San Francisco 49ers voor draftkapitaal

De eerste vermakelijke Thursday Night Football wedstrijd in drie weken tijd, werd vannacht overschaduwd door het nieuws dat Christian McCaffrey overstapt naar de San Francisco 49ers. Terwijl de Arizona Cardinals met 42-34 wonnen, sijpelde het nieuws door dat McCaffrey Carolina verruilt voor de Bay Area. De Niners geven daar in 2023 een tweede, een derde en een vierde ronde pick voor op. Bovendien moet de ploeg de vierde ronde pick in 2024 afstaan.

McCaffrey was in zijn hoogtijdagen de beste pass catching running back in de NFL. In 2019 zette hij een record voor running backs met 116 receptions. In dit seizoen wist hij bovendien 2.392 scrimmage yards te vergaren; het derde hoogste aantal in de geschiedenis onder alle spelers.

Hij was in 2021, ondanks blessures, de snelste back om het plateau van 3.000 rushing yards en 3.000 receiving yards te halen. Hij had hier slechts 57 wedstrijden voor nodig. McCaffrey was bovendien een uitstekende fantasy football keuze, omdat hij het rennen kon combineren met het vangen.

De laatste jaren kwam de klad er achter in door meerdere blessures. De laatste drie seizoenen kwam hij slechts 16 wedstrijden in actie. Dit seizoen laat hij zich vooral weer gelden als offensive treat vanuit de backfield.

Voor de Niners is het een ‘all-in’ move. Het team gaf in het verleden al veel draft picks op om quarterback Trey Lance te kunnen draften en geeft nu veel draftkapitaal op voor een gok. Een gezonde McCaffrey kan ongetwijfeld een bijdrage leveren, aangezien hij nog niet aan de verkeerde kant van de 30 jaar oud zit. McCaffrey is pas 26. Aan de andere kant staan de 49ers er niet om bekend dat ze blessurevrij zijn. En dat kan zomaar ook te maken hebben met de kwaliteit van de medische staf.

Door de move hebben de 49ers de aankomende NFL Draft weinig picks. De hoogste pick is in de derde ronde. Daar hebben de Niners twee compensatory picks, omdat ze coaches Robert Saleh, Martin Mayhew en Mike McDaniel zijn kwijtgeraakt. Daarna moet de ploeg uit San Francisco wachten tot de vijfde ronde (2 picks), de zesde ronde (1 pick) en de zevende ronde (4 picks).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *