Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

New York Giants 6-1; winnen opnieuw in vierde kwart

Hoofdcoach Brian Daboll heeft zijn New York Giants wellicht nog geen perfecte wedstrijd laten spelen, maar hij heeft in ieder geval een grote impact op de formatie. Tegen de Jacksonville Jaguars wist de ploeg opnieuw de zege naar zich toe te trekken in het vierde kwart. Hierdoor komen de Giants op een 6-1 record.

Misschien wordt het tijd om de formatie serieus te nemen. Tegen Jacksonville Jaguars scoorde de ploeg voor het eerst in 14 wedstrijden op de opening drive op weg naar een zwaarbevochte zege. Eerlijk? Daarna was het lange tijd kommer en kwel en had Jacksonville -met een kleine tussenpauze in het derde kwart- lange tijd de leiding.

Tot de Cardiac Kids het in het vierde kwart weer op de heupen kregen.

Daboll krijgt doorgaans credits voor de manier waarop hij Josh Allen in Buffalo tot een all-around quarterback heeft gekneed. Zover is Daniel Jones nog lang niet, maar de cijfers zijn bemoedigend. Hij was niet alleen met de pass effectief (19-30-202), maar ook met de run. Jones vergaarde als quarterback 107 rushing yards.

Uiteraard werd Jones in het vierde kwart weer ondersteund door Saquon Barkley. Barkley bewaarde ook zondag zijn beste football voor het laatst. Hij eindigde met 110 yards rushing, nadat hij het eerste kwart nog op minus 1 yards was geëindigd.

Voor wat het waard is: De Jacksonville Jaguars zijn in ieder geval niet langer het lachertje van de NFL. In het eigen thuisstadion liet quarterback Trevor Lawrence opnieuw zien dat zijn rookie woes achter hem liggen. Lawrence bracht zijn team in de slotseconden naar de 1-yard lijn van de Giants, maar daar verstreek de tijd voor zijn ploeg. Hij eindigde de dag met 310 passing yards.

Jacksonville had een aantal missers waardoor ze zich in de eigen voet schoten. Zo hoestte de formatie de bal op met nog twee minuten te spelen in eerste helft en besloten zij er in het vierde kwart of fourth down voor te gaan, terwijl ze een voorsprong hadden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *