Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Joe Burrow in Super Bowl vorm tegen Atlanta

Precies een maand geleden waren de Cincinnati Bengals 0-2, nadat ze het seizoen begonnen met opeenvolgende nederlagen tegen Pittsburgh Steelers en Dallas Cowboys. Een maand later ziet de wereld er heel anders uit. Na een verpletterend optreden van Bengals quarterback Joe Burrow in de gewonnen wedstrijd tegen Atlanta Falcons staat de ploeg met een 4-3 record op een gedeelde eerste plaats in de AFC North. Samen met Baltimore Ravens.

Burrow was zondagnacht all over the place. De verliezend Super Bowl finalist eindigde de wedstrijd met 481 passing yards, maar had een kleine 70% van dat totaal bij de rust bereikte. Zijn prestatie zorgde ervoor dat hij voor het einde van de wedstrijd over de 9.000 passing yards ging in zijn loopbaan. Hij is de vierde snelste quarterback die dit niveau bereikt. Net zoals Matthew Stafford had Burrow er 33 officiële NFL-wedstrijden voor nodig.

Qua yards had Burrow bijna drie receivers met triple digits. Burrow gooide een touchdown pass op wide receiver Tyler Boys (155 yards) en nog eens twee op wide receiver Ja’Marr Chase (130). Ook receiver Tee Higgins kwam dichtbij een driecijferige combi met 93 receiving yards.

Burrow werd de eerste speler uit de NFL-geschiedenis met twee wedstrijden met meer dan 500 total yards (hij rende ook nog eens voor 20 yards en een touchdown) op zijn naam en vier touchdowns.

Volgende week spelen de Cincinnati Bengals in de eigen divisie tegen de Cleveland Browns.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *