Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

New York Jets verbazen, maar verliezen belangrijke rookie

De New York Jets blijven vriend en vijand verbazen. Onder leiding van quarterback Zach Wilson werd gisteren opnieuw gewonnen. Dit keer werd Denver Broncos aan de zegekar gebonden en verbeterde de ploeg uit de Big Apple het record naar 5-2. Hiermee hebben ze een tweede plek in de lastige AFC East te pakken, net achter de Buffalo Bills.

Toch werd de overwinning tegen de Broncos duur betaald. De Jets verloren tijdens de wedstrijd rookie running back Breece Hall aan –wat nu blijkt- een gescheurde kruisband. Hall kan de rest van het 2022-seizoen dus wel vergeten en dat is jammer. Hall vormde samen met cornerback Sauce Gardner en receiver Garrett Wilson een uitstekend trio van eerstejaars spelers. De running back van Iowa State was in zeven wedstrijden dit seizoen goed voor 463 yards op 80 carries (een gemiddelde van 5,8 yards per carry).

Ook tegen de Denver Broncos liet Hall van zich horen. In het eerste kwart kwam hij met een spectaculaire 62-yard run tot scoren om zijn ploeg op voorsprong te brengen. Even later zat hij echter in mineur in een golfkarretje en was zijn aftocht een feit.

De Jets zijn 5-2 en voornamelijk op verdedigend vlak een ploeg om rekening mee te houden. Toch zal het verlies van de 36ste overall pick van de 2022 NFL Draft niet in de koude kleren zitten. Nog meer komt nu op de schouders van tweedejaars quarterback Zach Wilson, die al drie wedstrijden op rij geen touchdown pass heeft gegooid.

De Jets hebben vier wedstrijden op rij gewonnen. Over drie weken heeft de ploeg de bye week en tot die tijd speelt het twee belangrijke divisiepotjes tegen New England Patriots en Buffalo Bills, allebei thuiswedstrijden.

Wil je meer lezen over NFL American football, abonneer je dan op Gridiron The Magazine, vier mooie magazines gedurende het jaar voor slechts 22,95. Bestel je abonnement hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *