Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Serieuze huwelijksproblemen Kingsbury en Murray

Het F-woord gebruiken richting je hoofdcoach tijdens primetime televisie is een eerste teken. Gezamenlijk het moment bagatelliseren is een tweede aanwijzing. Gelukkig wonnen de Cardinals na acht verloren thuiswedstrijden op rij weer eens in de eigen thuishaven. Anders was het waarschijnlijk ‘strike three and out’ geworden voor quarterback Kyler Murray en coach Kliff Kingsbury.

De teruggekeerde sterreceiver DeAndre Hopkins stichtte in het moment vrede aan de zijlijn en dirigeerde Murray terug naar de huddle. Na de wedstrijd vergeleek Hopkins het moment met iets wat in de beste huwelijken voorkomt. Een botsing tussen twee mensen met een grote winnaarsmentaliteit zou het zijn geweest.

‘Calm the F*ck down’

Hoezeer de hoofdrolspelers het zelf ook ontkennen of zelfs afdoen als ‘iets van Generatie-Z’, spreekt het herhaaldelijk roepen van ‘Calm the F*ck down’ naar zijn hoofdcoach boekdelen. De emmer liep over bij de Murray, die klaarblijkelijk knettergek wordt van het getetter van Kingsbury in zijn oren bij een ‘1st and goal’ vanaf de 2 yards-lijn.

Zowel Murray als Kingsbury kregen een contractverlenging tijdens de off-season, maar het inspireert beide nog niet tot grootse daden. Vooral aanvallend komt er weinig van de grond en die frustratie is nu geopenbaard.

Kingsbury’s kapseizen

Dat terwijl de twee way back gaan in hun samenwerking zelfs al tijdens college. Daarbij gaat ook way back dat teams van Kingsbury steevast kapseizen in de tweede helft van het seizoen. Voorgaande jaren kon het ‘nachtkaars-effect’ nog verbloemd worden met een sterke eerste seizoenshelft. Nu dat element dit jaar uitblijft, kan het wel eens snel afgelopen zijn met de goedkopere hoofdcoach.

Alleen winnen kan dit huwelijk nog redden. Zo niet, dan zal de scheiding tijdens de bye-week in speelronde 13 wel al officieel zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *