Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

McCaffrey verlengt 49ers streak tegen Rams

Het moet frustrerend zijn voor de Los Angeles Rams. Wat ze ook proberen, winnen lukt ze in de reguliere competitie niet tegen aartsrivaal San Francisco 49ers. Dit keer was het de nieuw verworven running back Christian McCaffrey die de ploeg uit de Bay Area aan de overwinning hielp.

McCaffrey was in het SoFi Stadium all over the place. Pas tien dagen in dienst van de ploeg, had headcoach Kyle Shanahan al min of meer aangegeven dat de running back een volle workload kon verwachten. San Francisco moest ook wel, want met wide receiver Deebo Samuel uit de roulatie leek de spoeling dun.

Als je het dan toch over verwachtingsmanagement hebt? McCaffrey gooide een touchdown pass van 34-yards, ving een touchdown pass in het derde kwart van 9 yards en rende nog een touchdown binnen in het laatste kwart vanaf de 2-yard lijn. Hij schaart zich hiermee in een rijtje van Walter Payton en Ladainian Tomlinson van spelers die in dezelfde wedstrijd een touchdown gooien en passen en binnenlopen.

Door toedoen van McCaffrey (en eerlijk: ook een foutloze wedstrijd van Jimmy Garoppolo met 21 voor 25 passing en 2 touchdown passes) won San Francisco de wedstrijd met 14-31.

Los Angeles leek bij rust nog volledig in controle. De ploeg had een 14-10 voorsprong en Matthew Stafford deed de verdediging van San Francisco pijn met precisiepassing. Maar in de tweede helft zakte de aanval als een plumpudding in elkaar. Een drop van tight end Higby in open veld op third down was exemplarisch voor de Rams-aanval in de tweede helft.

San Francisco kwam na de rust met twee touchdowns van McCaffry over de thuisploeg heen. En toen de Niners de voorsprong helemaal hadden genomen, gingen de Rams helemaal over de rooie. Een mental error zorgde ervoor dat tight end Dwelley een diepe bal mocht ontvangen, waarna George Kittle de ploeg de doodsteek toebracht. 

Om de boel te verergeren zag Los Angeles hoe wide receiver Cooper Kupp op zijn eerste touch van de tweede helft geblesseerd raakte. Toen was er nog een minuut te spelen.

San Francisco klimt met de overwinning naar een 4-4 record, terwijl Los Angeles wegzakt met 3-4. Seattle Seahawks staat bovenaan in de divisie met een overwinning op de New York Giants met een 5-3 record.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *