Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Malik Willis wint draak van een debuut

Malik Willis kan in ieder geval een bal afgeven aan zijn runningback. Of de rookie quarterback van de Tennessee Titans ook ballen kan gooien, weten we eigenlijk nog niet na zijn debuut in de NFL gisteren. Nu was ballen gooien ook niet echt nodig, want de tegenstanders (Texans, red.) gaven Derrick Henry alle ruimte om 216 yards bij elkaar te lopen. Tel daar twee touchdowns bij op van King Henry en de runninggame won de wedstrijd (17-10).

Willis bekeek het na de wedstrijd in ieder geval zakelijk: “Als ze de run niet kunnen stoppen, waarom zouden we dan niet rennen?”. Daar heeft hij in essentie een punt, maar echt tevreden kan hij niet zijn met zijn eigen optreden.

De derde ronde keuze uit de afgelopen NFL Draft kon zelf over de grond in ieder geval geen potten breken. Vier runs voor dertien yards was het resultaat (dan vergeten we even de kneel down), wat neerkomt op gemiddeld 3,3 yards per run. Superster Derrick Henry kwam tot een gemiddelde van 6,2 yards per carry en back-up Dontrell Hilliard tot een gemiddelde van 10,8 per run. In ieder geval had Willis geen fumbles bij één van deveertig hand-offs.

40 netto passing yards
Maar goed, je hebt een quarterback doorgaans in je selectie om te gooien. Dat was hoofdcoach Mike Vrabel waarschijnlijk vergeten, want in de tweede helft mocht Willis welgeteld één pass gooien. In totaal had de rookie 10 passes waarvan er 6 aankwamen bij een medespeler voor 55 yards. Er viel er ook nog eentje in de handen van de Texans defensie. Drie keer werd hij neergehaald voor een sack, waarmee zijn netto passing yards eigenlijk 40 yards waren.

Het is voor het eerst sinds het jaar 2000 dat een team in dezelfde wedstrijd meer dan 300 rushing yards heeft, maar niet meer dan 40 netto passing yards. Eentje in de categorie twijfelachtige eer.

Schietgebedjes Vrabel
Vrabel stelde dat Willis deed wat hij moest doen om de wedstrijd te wennen. Een waarheid als een koe, maar de hoofdcoach zal maar wat blij zijn dat hij deze speelronde tegen de huidige slechtste franchise van de NFL speelde. Volgende week moeten de Titans het opnemen tegen de Kansas City Chiefs. Mike Vrabel zal de komende dagen wel een paar schietgebedjes doen dat Ryan Tannehill tijdig hersteld is van zijn enkelblessure. Met Willis is de aanval toch wel iets te eentonig om te winnen. En je speelt nu eenmaal niet iedere week tegen de Texans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *