Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Teams reboot XFL bekend; dit zijn ze

De Xtreme Football League maakt volgend jaar een doorstart, na het originele afgekapte seizoen in 2020. Vijf van de teams van toen keren nu terug, maakte de league bij de officiële aankondiging deze week bekend. Twee teams veranderen van locatie en het achtste team is volledig nieuw in de XFL.

Voor fans van de Houston Roughnecks, St. Louis BattleHawks en DC Defenders verandert er weinig. Die teams zijn onveranderd aanwezig in seizoen 2023 van de XFL. Dat geldt ook voor de franchise in Seattle, al is er daar een kleine naamswijziging: Dragons wordt Sea Dragons. Ook de Dallas Renegades krijgen een andere naam, namelijk die van voorstad Arlington.

Twee teams veranderen van locatie. De Vipers gaan van Tampa Bay naar Las Vegas, als Vegas Vipers. Ook de Guardians verlaten hun thuisstad, in hun geval New York. Als vervangend team in Florida gaan de Guardians zich vestigen in Orlando.

Tenslotte is er het nieuwe San Antonio Brahmas. Zij kunnen worden gezien als vervanger van de Los Angeles Wildcats, die niet meer terugkeren in de XFL. Ook het collectieve practice squad, bekend als ‘Team 9’, bestaat komend jaar niet meer.

Het eerste seizoen van de XFL werd vroegtijdig afgeblazen door de coronapandemie in 2020. In de vijf speelrondes die wel gespeeld werden werd attractief football getoond, mede dankzij enkele innovatieve spelregelwijzigingen ten opzichte van het NFL-reglement. De nieuwe jaargang moet op 18 februari aftrappen, verdere details over het speelschema laten nog op zich wachten. De league hoopt zich definitief in het voorjaar te nestelen, naast de dit jaar heropgestarte USFL.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *