Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Zoon Andy Reid eindelijk veroordeeld voor ongeluk na rijden onder invloed

De zoon van Andy Reid is eindelijk veroordeeld voor het ongeluk dat hij anderhalf jaar geleden net voor Super Sunday dronken achter het stuur veroorzaakte. De voormalig assistent van de Chiefs kwam er met drie jaar gevangenisstraf genadig vanaf. Bij het ongeluk bracht Reid een meisje van vijf in levensgevaar.

Reid reed anderhalf jaar geleden van het trainingscomplex van de Chiefs naar huis. Hij reed niet alleen veel te snel (140 waar je 100 mag), maar hij had ook nog een te hoog alcoholpercentage in zijn bloed. Met zijn Dodge reed hij achterop bij het voertuig waar het meisje in zat. Het meisje bleef maanden in coma, maar is inmiddels weer bij kennis.

De assistent werd meteen door het team ontslagen en de Chiefs lieten meteen weten dat zij de medische onkosten voor het herstel van het meisje volledig op zich zouden nemen.

Tijdens de sessie in de rechtbank werd duidelijk dat Reid had gedronken op het trainingscomplex en niet bij een tussenstop. Voor de NFL is dat een big no-no, want de NFL verbiedt de consumptie van alcohol in een sportomgeving.

Britt Reid zag de bui al hangen en deed een schuldbekentenis in ruil voor strafvermindering. Kort gezegd kon de aanklager niet meer dan vier jaar gevangenisstraf eisen, wanneer de zoon de misdaad zou opbiechten. Dit uiteraard tot groot ongenoegen van de familie van het meisje.

Reid herhaalde zijn schuldbekentenis vandaag in de rechtzaal en verontschuldigde zich ook ten opzichte van de familie. Britt heeft zelf een dochtertje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *