Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Jerry Jones met Halloween verkleed als blinde referee

Sinds 2014 heeft Dallas Cowboys eigenaar Jerry Jones een goede reden om een hekel te hebben aan de referees in de NFL. De meest excentrieke miljonair onder alle eigenaars zag toen zijn play-off dromen in rook opgaan, toen referees bepaalden dat Cowboys wide out Dez Bryant in de play-offs wedstrijd tegen Green Bay Packers niet gevangen had. Acht jaar na dato geeft Jones ze een sneer door met Halloween (afgelopen zondag) verkleed te gaan als blinde referee.

Op zich is de verkleedpartij best humor. Het past een beetje in de lijn van voormalig FC Groningen-trainer Robert Maaskant, die tijdens een carnavalsfeest ooit verkleed ging als Serdar Gözübüyük, inclusief RESPECT-aanvoerdersband. Het is echter maar de vraag of de NFL de sneer richting de arbitrage ook zo kan waarderen. Verkleed gaan als Dan Snyder van de Washington Commanders was wellicht wat veiliger geweest (artikel gaat door onder het Twitter-bericht).

De 80-jarige Jones hintte er al op dat de verkleedpartij hem op een boete zou kunnen komen te staan. Aan de andere kant deed hij er tijdens de Halloween-uitspatting ook alles aan om de scheidsrechters een veer in de reet te steken. “Ik ben heel voorzichtig,” liet Jones doorschemeren. “Ik zit waarschijnlijk dicht tegen een boete aan, maar door verkleed te gaan als referee laat ik juist mijn liefde voor het vak zien. En voor hun lastige beslissingen.”

De Cowboys hebben in de aankomende NFL-week een bye week, dus moeten we tot competitieweek 10 wachten hoe de referees op het Halloween-voorval reageren. De ploeg uit Dallas speelt na de bye week een cruciaal blok van wedstrijden tegen achtereenvolgens Green Bay Packers, Minnesota Vikings en New York Giants.

Nu maar hopen voor de Cowboys dat de refs die deze wedstrijden begeleiden stuk voor stuk humor hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *