Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Historische 8-0 start voor Eagles, maar realisme op z’n plaats

De Philadelphia Eagles zijn tijdens Thursday Night Football vrij probleemloos naar een 8-0 record gegaan. Goed speelde de formatie niet, maar uiteindelijk werden de Houston Texans toch aan de kant gezet met 29-17.

Het 8-0 record baart opzien. Het is de eerste keer in de clubgeschiedenis van Philly dat de ploeg het seizoen opent met acht overwinningen op rij. Toch predikt quarterback Jalen Hurts om rust in de tent te houden en niet op zaken vooruit te lopen.

Dat is misschien maar goed ook.

Voorafgaand aan het seizoen wisten de Philadelphia Eagles al dat de kans groot was dat ze makkelijke tegenstanders zouden treffen. Toen het schema dit offseason bekend werd, hadden de Eagles het derde meest makkelijke schema gebaseerd op de resultaten van de tegenstanders in 2021. Samen wonnen deze tegenstanders in 2021 maar 46,4% (133-154-2) van hun wedstrijden. Alleen de Dallas Cowboys and Washington Commanders hadden voorafgaand aan het seizoen een makkelijker schema (46,2%).

De werkelijkheid is nog erger dan de prognose. Het gecombineerde winstpercentage van de Eagles-tegenstanders is tot op heden 25-36-1 (40,3%). De Eagles hebben dit seizoen maar twee keer tegen een tegenstander gespeeld met een winning record. Tegen de 6-1 Minnesota Vikings wisten de Eagles met 24-7 te winnen en ook de Dallas Cowboys (6-2) werden met 26-17 verslagen.

De tweede helft van het seizoen krijgen de Philadelphia het iets lastiger, met twee duels tegen de New York Giants en nog een confrontatie met de Dallas Cowboys. Ook staan de Titans en de Packers nog op het programma. Gecombineerd hebben deze tegenstanders 33 van de 63 wedstrijden gewonnen (33-29-1). Het venijn voor de Eagles zit dan ook zeker in de staart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *