Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Vierde zege op rij voor Seahawks, zorgen Cardinals nemen toe

De boven verwachting goede prestaties van de Seattle Seahawks blijven aanhouden. Ook de Arizona Cardinals moesten er – voor de tweede keer dit seizoen – aan geloven. In State Farm Stadium wonnen Geno Smith en de zijnen met 31-21 en bracht het Arizona verder in de problemen.

Dat de Seahawks play-off-kandidaat zijn in de NFC is al even duidelijk. Maar met deze zege doen de blauw-groenen ook in één klap mee om de titel in de NFC West. De 49ers staan nu twee wins achter, de Rams en de Cardinals staan al op een afstand van drie.

En dat allemaal dankzij wederom een meer dan degelijke game van Seattle, onder aanvoering van revelatie Geno Smith. Al bracht de quarterback zijn team op achterstand na een pick six in het derde kwart op achterstand na een pick six op een screen pass, gelezen en gescoord door Zaven Collins.

Smith liet het er niet bij zitten en vond nog voor het eind van het kwart Tyler Lockett in de endzone, nadat eerder in de wedstrijd DK Metcalf ook z’n touchdown al had meegepakt op aangooien van de quarterback. In totaal gooide die voor 275 yards.

Ook rookie Kenneth Walker – rookie of the month van de maand oktober in de NFL – liet zich volop zien en was vooral in het laatste kwart belangrijk. Met twee touchdown runs nagelde hij de doodskist van de Cardinals definitief dicht.

Bij de franchise uit Arizona nemen de kopzorgen inmiddels toe. Het vijfjarige megacontract van Kyler Murray, goed voor ruim 230 miljoen dollar, begint er minder en minder goed uit te zien. De performance van de QB liet met onder meer twee fumbles ook zondag weer te wensen over. De Carindals lijken de play-offs, met het huidige 3-6 record (0-3 divisional, 2-5 conference) langzaamaan uit het hoofd te moeten zetten.

Foto: ProShots / SIPA USA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *