Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Implosie Las Vegas Raiders compleet

De ineenstorting van de Las Vegas Raiders is compleet. De ploeg van hoofdcoach Josh McDaniel verloor gisteren voor de zevende keer in negen weken. Dit keer was rookie hoofdcoach Jeff Saturday van de Indianapolis Colts de boosdoener. Zijn keuze om quarterback Matt Ryan weer in de basis te zetten, bleek uiteindelijk een gouden vondst.

Ryan was degelijk in zijn terugkeer naar de basis. De oude veteraan zorgde met een quarterback sneak voor de eerste score van de wedstrijd en met een 35-yard pass op receiver Parris Campbell voor de laatste score van de wedstrijd. De snelle pass op Campbell vijf minuten voor tijd werd door de receiver omgezet in een fraaie touchdown, die uiteindelijk voor de onderscheidende punten zorgde: 25-20.

Quarterback Derek Carr bleek niet in staat het tij nog te keren. Op een fourth down conversion in de slotminuten probeerde hij zijn favoriete wapen Davante Adams te vinden, maar die werd prima gedekt. Die pass kwam nadat Carr op derde down al dacht gescoord te hebben, maar die bal werd door een linebacker van de Colts handig uit de handen van het doelwit geslagen.

Carr was na afloop emotioneel over het 2-7 record van het team. Tegen Colts werd de derde verliespartij op rij geboekt: “Ik zit er doorheen, ik ben emotioneel, als je ziet wat wij elke week doen om onze lichamen weer op orde te krijgen om te trainen en wedstrijden te spelen. Om zelfs ook maar te kunnen slapen. Als dit dan het resultaat is, dan maakt mij dat woedend.”

Ryan kreeg van Jeff Saturday de sleutels in handen van de offense en die rol voelde voor hem vertrouwd. Saturday nam het stokje vorige week over van hoofdcoach Frank Reich, die vorige week door de Colts werd ontslagen.

Hoe lang hoofdcoach Josh McDaniels nog op zijn plek mag blijven zitten is onbekend. De Raiders begonnen aan het seizoen als één van de topfavorieten, nadat zij Adams aan het wapenarsenaal wisten toe te voegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *