Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

AFBN stelt Fred Armstrong aan als bondscoach Dutch Lions

De AFBN heeft een nieuwe bondscoach voor de Dutch Lions. Hoofdcoach Fred Armstrong tekent voor het nationale team tot en met 2028 en neemt 30 jaar aan ervaring mee als hoofdcoach op zowel club- als landenniveau.

Armstrong was in zijn laatste rol hoofdcoach en manager van de Leipzig Kings in de European League of American Football. Armstrong brengt veel ervaring mee op het gebied van coaching van nationale teams en brengt zelfs een tijd door als positiecoach in de NFL bij de New York Giants en de New York Jets.

Armstrong kwam in 1991 naar Europa en begon daar in Stockholm op clubniveau bij de Solna Chiefs, een team waarmee hij meteen kampioen werd. Hij was voorts bondscoach van Tsjechië en Zweden en als coach verantwoordelijk voor teams in de GFL en Oostenrijk. In 1998 werd hij uitgeroepen tot de EFAF Coach van het Jaar voor zijn verrichtingen bij de Stuttgart Scorpions.

In totaal heeft Armstrong meer dan 30 jaar coaching ervaring. Van de 205 wedstrijden dat hij aan de zijlijn stond, won hij er 142 (142-63). “Ik ben toe aan een nieuw avontuur en ik wil helpen om american football in Nederland beter achter te laten dan dat ik het aantrof,” aldus Armstrong, die aangespoord werd om over de bondscoachpositie na te denken door Nederlandse spelers waarmee hij samenwerkte. “Roedion Henrique sprak met mij vaak over zijn thuisland, de spelers en de wens om op een hoog niveau te spelen. Ook Ricky Tjong-a-tjoe en Geraldo Boldewijn onderstrepen mijn gedachte dat Nederland over veel atletische jongens beschikt. Zij hebben deze beslissing voor mij makkelijk gemaakt. Zij willen bewijzen dat dit nationale team kan excelleren met een goed programma dat ze naar het volgende niveau helpt.”

De AFBN was oorspronkelijk niet van plan te investeren in een bondscoach, maar konden de interesse van Armstrong niet laten schieten. Javier Sanchez is vanuit de AFBN verantwoordelijk voor de nationale teams: ,,Wij kijken met bijzonder veel vreugde naar de tijden die komen gaan. We geloven er heilig in dat een gedecoreerde hoofdcoach als Armstrong gaat helpen om het grote talent dat ons land herbergt naar boven te brengen.”

In de eerste Gridiron – The Magazine al een kleine sneak peak van de nieuwe bondscoach. Een abonnement scoor je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *