Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Jeroen’s Scramble: Een slecht seizoen is niet meer dan een slecht seizoen

Mijn L.A. Rams spelen als een natte krant. En dat is, als fan, best moeilijk om hardop te zeggen. Ondanks dat blijf ik de mannen in blauw-geel aanmoedigen. Tegen beter weten in. Andere fans zijn een stuk minder bevlogen in hun fan zijn. Zelfs op fan fora is na afgelopen zondag de gierput opengetrokken.

Ik zat afgelopen zondag in de Eurostar van Londen naar Amsterdam en bekeek via een hakkelende stream de wedstrijd tegen Arizona Cardinals. Iedere keer als de stream er weer uitviel, het internet in de UK is niet om over naar huis te schrijven en de WiFi in de trein bij vlagen nog minder, dacht ik: “Nu ga ik stoppen”. Maar toch bleef ik kijken. Hopend op iets dat overduidelijk niet kwam. De L.A. Rams zijn een schim van zichzelf, vergeleken met het vorige seizoen. Natuurlijk spelen blessures een rol en doet het pijn dat Stafford en Kupp naar alle waarschijnlijkheid een tijd niet meer het veld betreden. Daarnaast lijkt het vertrouwen van de zowel de offense als defence zo goed verdwenen. Het resultaat? Te veel sacks, interceptions en de daar bijhorende verliezen. Football is een spel van millimeters en mooie momenten. Laatstgenoemde zijn er gelukkig genoeg bij Rams-wedstrijden, maar het kapitaliseren van die momenten lijkt dit seizoen zeer moeilijk. De droom van een Superbowl repeat lijkt dan ook verder weg dan ooit. Sterker nog,  onmogelijk.

Die realisatie kwam afgelopen weekend, na het zoveelste verlies, hard aan bij de fans. Met een 3-6 resultaat en de laatste plek in NFC West is dat ook niet zo gek. Op de vele Rams Facebook-groepen waar voorheen vaak positivisme de boventoon voerde spuwen fans nu ongenuanceerd hun mening. En die mening is niet heel goed. Een kleine selectie: ‘From a Super Bowl to being a straight embarrassment’, ‘We’re not just missing the playoffs, but wasting all of our important players. We’re risking Staffords health and he hasn’t even started his extension yet. And being embarrassed while doing it, our 2019 team would dog walk us now’, Mcvay looks like he has checked out. They play like this next season he won’t make it through the year’, Wolford is one of the worst backup QBs I’ve seen this season. Hasn’t learn shit his whole time with us and all his overthrown passes just cost us Kupp to get injured. All you Wolford believers please sit the f down’, en als uitsmijter een woord: ‘P A T H E T I C’.

Wat al die boze fans vergeten is dat een slecht seizoen niets meer is dan een slecht seizoen. In 2023 is er een nieuw jaar met nieuwe kansen. En laten we niet vergeten dat McVay binnen vier jaar in twee Superbowls stond en er een won. Om hem af te schrijven is dus echt onzin. Waar ik als fan op hoop? Een aantal mooie potten die de slechte smaak van de afgelopen weken wegspoelen, een snel herstel voor superster Cooper Kupp en de terugkeer van een gezonde Matthew Stafford. Oh ja, en dat de Jets blijven winnen. Maar dat is een verhaal voor een andere keer.

Jeroen van Trierum is pop culture journalist en sinds het maken van meerdere verhalen over de Amsterdam Admirals American Football-fan. Op zondagavond is hij niet te storen en na Tennessee Titans, New Engeland Patriots sinds drie jaar LA Rams-fan. Niet zo vreemd, want na Amsterdam is Los Angeles ‘zijn’ stad. Voor Gridiron schrijft hij iedere week een column over de wondere wereld van de National Football League.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *