Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Massage-boefje Watson terug op het veld

Vandaag is de eerste dag dat massage-dissident Deshaun Watson mag meetrainen met de Cleveland Browns. Zijn schorsing van 11 wedstrijden nadert het einde en hij zou in week 13 tegen zijn oude club Houston Texans kunnen debuteren.

Vooralsnog houdt hoofdcoach Kevin Stefanski zich nog wat stoicijns bij de terugkeer van zijn best betaalde speler. Hij zegt zich vooral te richten op quarterback Jacoby Brissett als starter, zoals die het hele seizoen al de aanval leidt. Een speciaal re-integratie plan om Watson zo snel mogelijk klaar te stomen voor een basisplaats in week 13 zou er niet zijn.

Wisseling van de wacht

Brissett is niet heel slecht dit jaar als basisspeler bij een franchise waar een winnaarsmentaliteit niet de standaard is. De huidige 3-6 record geeft aan dat het water alweer aan de lippen staat in Cleveland halverwege het seizoen. Een switch naar Watson als aanvalsleider is nu al een geldig excuus om nog een vonkje te creëren en het team te inspireren tot een wildcard voor de playoffs. Het zou een Hollywood-script kunnen worden dit.

Deze laatste zin zal de verstokte romanticus in Cleveland doen smelten van geluk. De realist zal anders denken.

Dit voorgaande is namelijk een ontzettende sportieve redenatie, maar het commerciële belang zal hier vooral de doorslag geven. De Browns namen groot risico door een vermogen aan draftpicks naar de Texans te sturen en vervolgens Watson te kronen tot een van de bestbetaalde spelers in de NFL. Die ga je niet op de bank laten zitten.

26ste rechtszaak

En dan maar hopen dat hij mag blijven spelen. Vorige maand werd namelijk de 26ste rechtszaak tegen Watson aangespannen door opnieuw een massage-dame die aangaf dat Watson haar dwong tot orale seks nadat de stramme spiertjes waren bewerkt. Nieuwe schorsingen zijn niet uitgesloten dus.

Of Watson direct succesvol gaat zijn, blijft eigenlijk nog een raadsel. Hij heeft in ieder geval geluk dat hij tegen zijn oude ploeg speelt, want de Houston Texans zijn momenteel toch wel echt de slechtste ploeg uit de NFL. En Watson heeft mooie dingen laten zien in het verleden, zelfs bij een matige franchise. De vraag hoe roestig hij is, nadat hij dit jaar alle wedstrijden geschorst was, speelde hij seizoen 2021 niet vanwege ruzie met de Texans die hem destijds niet wilde verschepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *