Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Voormalig NFL sackkoning gedraft in de XFL; ook AJ McCarron gekozen

Voormalig Atlanta Falcons pass rusher Vic Beasley is als eerste gekozen in de defensive line draft van de nieuwe XFL. Beasley werd in de Draft gekoppeld aan de Vegas Vipers. Ook de naam van quarterback AJ McCarron viel op bij de overall XFL Draft resultaten.

Beasley leidde de NFL in 2016 nog in sacks, maar heeft sindsdien kennelijk verkeerde keuzes gemaakt. Tijdens zijn rookie contract noteerde hij nog een keer indrukwekkende cijfers (8 sacks in 2019), maar daarna was het gedaan met zijn productie. In 2020 verruilde hij de Atlanta Falcons voor de Tennessee Titans, maar daar kwam hij er nauwelijks aan te pas. In 2020 sloot hij zijn NFL-loopbaan af met een dienstverband bij de Las Vegas Raiders. Ook daar wist hij geen quarterback naar de grond te werken.

Een andere speler van naam die in de XFL Draft terug kwam, was die van quarterback AJ McCarron. McCarron is met zijn 32 jaar meteen ook de meest ervaren speler van de league. McCarron werd in de 2014 NFL Draft gekozen door de Cincinnati Bengals en speelde in totaal voor vijf teams (Buffalo Bills, Oakland Raiders, Houston Texans en Atlanta Falcons). McCarron kwam in totaal 17 wedstrijden in actie en kwam in deze beperkte speeltijd tot 109-voor-174 passing voor 1173 yards, zes touchdowns en slechts drie onderscheppingen. Een zware knieblessure tijdens preseason maakte in augustus 2021 een einde aan zijn NFL-loopbaan.

De Vegas Vipers zijn samen met San Antonio Brahmas nieuw in de XFL. De rest van het speelveld bestaat uit St Louis BattleHawks, Seattle Sea Dragons, Arlington Renegades, DC Defenders, Houston Roughnecks en Orlando Guardians.

De XFL trapt af op 18 februari 2023, in het weekend na de Super Bowl in Arizona. De laatste keer dat de XFL probeerde de league van de grond te krijgen was in 2020. Dat seizoen werd gekortwiekt door de coronapandemie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *