Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Travis Kelce herschrijft tight end recordboek

De Sunday Night Football wedstrijd tussen Los Angeles Chargers en Kansas City Chiefs is, zoals verwacht, uitgemond in een shoot-out. Aan de zijde van Kansas had tight end Travis Kelce opnieuw gouden handjes: zijn drie touchdown catches, met de winnende catch 30 seconden voor tijd, bleken genoeg voor de overwinning.

En passant herschreef Kelce de geschiedenisboeken. De 33-jarige beul ving voor de 33ste keer in zijn loopbaan meer dan 100 yards en ging hiermee tight end Rob Gronkowski voorbij in de geschiedenisboeken. Het tweetal was sinds week 9 met elkaar in evenwicht, toen Kelce meer dan 100 yards ving in een overtime overwinning tegen Tennessee Titans.

Kelce eindigde uiteindelijk met zes catches voor 115 yards en drie touchdowns. Het was de vierde keer dit seizoen dat hij over de 100 yards heen ging. Naast de Titans en de Chargers, waren ook de Cardinals (in de eerste competitieweek) en de Buffalo Bills slachtoffer. Alhoewel de Chiefs de laatstgenoemde opponent niet wisten te verslaan.

Overigens waren de drie touchdown catches van Kelce geen seizoenrecord. Eerder dit seizoen ving de 1,96 meter lange tight end er namelijk vier. Tegen Las Vegas Raiders op Monday Night Football. Kelce heeft daarmee een neusje voor prime-time wedstrijden.

De Kansas City Chiefs wonnen de wedstrijd tegen Los Angeles Chargers uiteindelijk met 30-27. Die overwinning was belangrijk, want de Chiefs lijken nu niet meer naast de divisiekroon te kunnen grijpen. Door de winst is het gat tussen divisieleider Kansas City (8-2) en runner up Chargers (5-5) nu drie wedstrijden.

Las Vegas Raiders en Denver Broncos speelden gisteren een onderling partijtje. Las Vegas won met 22-16 in overtime. Beide teams staan nu op een 3-7 record en doen mee voor spek en bonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *