Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

San Francisco 49ers vieren feest in Mexico

De San Francisco 49ers hebben een feest gemaakt van hun trip naar Mexico. De ploeg uit de Bay Area overdonderde de Arizona Cardinals ten overstaan van 78.427 toeschouwers in het Azteca Stadion in Mexico City overdonderd. De wedstrijd was de laatste uit een reeks NFL International wedstrijden, waarbij onder andere Londen en München werden aangedaan.

Jimmy Garoppolo, goed voor vier touchdown passes, noemde het de meest complete wedstrijd van de Niners tot nu toe. Toch was er na het eerste helft geen enkele indicatie dat deze wedstrijd in een kloppartij uit zou monden. Arizona kwam goed mee, alhoewel kicker Robbie Gould de Niners op slag van rust met een fieldgoal op een touchdown voorsprong (17-10) zette.

Voor de derde wedstrijd op rij wist de verdediging van San Francisco de tegenstander in de tweede helft de mond te snoeren. De Arizona Cardinals gaven de achtervolging halverwege het derde kwart op. Bij een 24-10 achterstand (na een knappe 39-yard run van wide receiver Deebo Samuel) besloot de ploeg er op 4th-and-3 voor te gaan op San Francisco-grondgebied. Die beslissing pakte verkeerd uit, toen quarterback Colt McCoy een totaal mislukt projectiel afvuurde.

San Francisco domineerde de tweede helft en had in het derde kwart de drievoudige output vergeleken met de Arizona offense (134 vs 34 yards). Het slechte tackelen deed Arizona uiteindelijk de das om bij de tweede touchdown catch van George Kittle. Kittle was in een kwetsbare positie bij alletwee zijn scores, maar de Cardinals verzuimden de tight end neer te halen.

San Francisco nam het restant van het vierde kwart geen enkel risico meer. Jimmy Garoppolo werd met nog acht minuten te gaan naar de kant gehaald. Arizona backup McSorley leidde de Cardinals nog wel op een goede drive, maar uiteindelijk werd hij in de endzone onderschept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *