Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Handtastelijke coach op staande voet ontslagen

De Arizona Cardinals verloren niet alleen de wedstrijd in Mexico City, maar ook assistant-coach Sean Kugler. De offensive line en running game coach zou daags voor de wedstrijd zijn handen niet thuisgehouden kunnen hebben. Nog voor de kick-off van de International Game in Mexico tussen de Cardinals en de 49ers werd Kugler uit zijn functie ontheven en op het vliegtuig terug naar de VS gezet.

Dat je onschuldig bent tot je schuld is bewezen, was niet besteed aan de directie van de Arizona Cardinals. Toen de vermeende handtastelijkheid van coach Kugler jegens een vrouw in het teamhotel bekend werd, was het direct einde oefening. Er zijn geen details bekend gemaakt en de Cardinals hullen zich verder in stilzwijgen, maar het lijkt erop dat de coach dan toch echt wel wat stouts gedaan heeft.

Uiteraard is deze episode smullen voor de populaire docu-reeks Hard Knocks. De Cardinals staat dit jaar centraal in de zogenoemde ‘in-season-editie’. Dit soort randzaken met een losbandige coach zullen de kijkcijfers vast goed doen. Dat lijkt momenteel de enige winst die er voor de Cardinals nog te behalen is. Sportief gezien draait het seizoen uit op een grote teleurstelling. De 38-10 afstraffing door de 49ers tijdens Monday Night in Mexico is daarmee de meest recente smet op het toch al geschonden blazoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *