Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Justin Jefferson is eerste drie seizoenen productiever dan Moss en Rice

Minnesota Vikings wide receiver Justin Jefferson hielp tijdens Thanksgiving zijn formatie aan een overwinning tegen de New England Patriots. Mede dankzij een fabuleuze 38-yard catch wonnen de Vikes uiteindelijk met 33-26.

Jefferson ving tijdens de wedstrijd 9 ballen voor 138 yards en een touchdown. Hiermee speelde hij en passant een record van Hall of Fame wide receiver Randy Moss uit de boeken. Jefferson heeft in zijn eerste drie seizoenen 44 wedstrijden gespeeld en kwam daarin tot 277 catches voor 4.248 yards en 23 touchdowns. Die cijfers overstijgen de cijfers van Randy Moss in zijn eerste drie seizoenen.

Randy Moss had in zijn eerste drie seizoenen 226 catches voor 4.163 yards. Moss vond wel aanzienlijk vaker de endzone. De receiver was 44 keer in de endzone te vinden in zijn eerste 48 wedstrijden.

In de allereerste Gridiron The Magazine belichten we de G.O.A.T. op de positie, Jerry Rice. Jefferson heeft nog een lange weg te gaan, maar ligt vooralsnog op koers van de meest legendarische speler aller tijden. Rice opende zijn loopbaan in zijn eerste drie seizoenen (toevallig ook 44 wedstrijden) met 200 catches voor 3.575 yards en 43 touchdowns.

Wat wellicht een probleem wordt gaandeweg voor Jefferson: Rice speelde in totaal 20 seizoenen en had ook na zijn 40ste verjaardag nog een productie om trots op te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *