Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Kirk Heidelberg offensive coordinator Dutch Lions

Nieuwe bondscoach Fred Armstrong neemt een zeer ervaren offensive coordinator mee naar de Dutch Lions. Kirk Heidelberg vult die positie de komende seizoenen in. De site American Football International bracht het nieuws als eerste vannacht.

Heidelberg is een bekende naam in Duitsland en dan in het bijzonder Keulen, waar de Amerikaan 21 jaar geleden zorgde voor het eerste en enige GFL-kampioenschap voor de Cologne Crocodiles. Het is niet het enige GFL-kampioenschap dat hij op zijn palmares heeft. In 1998 bracht hij de Duitse titel ook al naar Hamburg Blue Devils.

Vorig seizoen leidde hij de Cologne Centurions in de European League of American football naar een 5-5 record en de play-offs.

“Ik ken Fred al jaren en ben erg verheugd om met hem samen te werken,” aldus Heidelberg. “Samenwerken met goede mensen die goed communiceren en een relatie kunnen bouwen met spelers en coaches is belangrijk voor mij. Ik sta voor het ontwikkelen van spelers en heb een oprechte interesse in hun verhaal en om ze beter te maken.”

Voordat hij naar Europa kwam, bouwde Heidelberg een indrukwekkende cv op als assistent coach bij Tennessee State University, Lehigh University en de University of Kansas. In 2012 was hij bovendien actief in de CFL bij de Toronto Argonauts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *