Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Recordkijkcijfers voor Thanksgiving Cowboys – Giants

42 miljoen televisiekijkers hebben drie tight ends van de Dallas Cowboys Whack-a-mole zien spelen in een grote kookpot van de Amerikaanse Salvation Army. De Thanksgiving-wedstrijd tussen Dallas Cowboys en New York Giants trok een recordaantal televisiekijkers. De 42 miljoen waren de meeste kijkers sinds 1990.

De Monday Night Football wedstrijd tussen New York Giants en San Francisco 49ers op 3 december 1990 stond vooralsnog te boek als het grote NFL kijkcijferkanon. Die wedstrijd is nu dus uit de boeken. Gemiddeld keken er de afgelopen Thanksgiving gemiddeld 33,5 miljoen Amerikanen naar de drie wedstrijden. Ook dat was een record: het gemiddelde van 32,9 miljoen kijkers uit 1993 werd hiermee verbroken.

De tv-kijkers werden getrakteerd op enkele fraaie American football-wedstrijden. De Buffalo Bills wonnen nipt van de Detroit Lions en de Minnesota Vikings wonnen met een touchdown verschil van de New England Patriots.

Dallas ging uiteindelijk aan de haal met een overwinning tegen de New York Giants. Tight end Peyton Hendershot scoorde in het vierde kwart een touchdown en vierde dat met twee van zijn tight end-collega’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *