Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Minnesota en Philadelphia kunnen dit weekend play-off plek claimen

We zijn zes weken voor de eindstreep en dat betekent dat de race om de play-off plekken in de NFL verhit begint te raken. Aankomende week kunnen al twee NFC-teams hun ticket naar het postseason afstempelen: de Minnesota Vikings en de Philadelphia Eagles.

Minnesota Vikings heeft momenteel een 9-2 record en treedt zondag om 19 uur Nederlandse tijd aan tegen de New York Jets. De Jets hebben een 7-4 record en zullen trachten de gang van de Vikes in januari te verstoren. Minnesota heeft een overwinning of een gelijkspel nodig, gekoppeld aan een verlies of gelijkspel van de Detroit Lions. De Lions staan momenteel tweede in de NFC North met een 4-7 record.

Ook de Philadelphia (momenteel op 10-1) ontmoeten zondag om 19 uur Nederlandse tijd een 7-4 team, namelijk Tennessee Titans. De Eagles hebben wel wat hulp nodig van andere teams. Allereerst moeten ze zelf de Titans aan de kant zetten. Daarnaast moeten we hopen op een verliespartij van de Washington Commanders en een verlies/gelijkspel van zowel de San Francisco 49ers als de Seattle Seahawks (tenzij zowel San Francisco als Seattle gelijkspelen, want dan gaat het feest niet door). Er is ook nog een ander scenario mogelijk voor Philadelphia. Hierin wordt voorzien als Philadelphia zelf wint, Washington gelijkspeelt en zowel de 49ers als de Seahawks verliezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *